اشتراک گذاری





نوشته شده در تاریخ: 1398/8/14    کد خبر: 15720923   در دسته بندی مشروح اخبار نوشته شده توسط توسعه دهنده
زمان تقریبی مطالعه: 24  دقیقه

معرفی روستای هدف گردشگری سُه از توابع شهرستان شاهین‌شهر و میمه

معرفی روستای هدف گردشگری سُه از توابع شهرستان شاهین‌شهر و میمه

 

به گزارش پایگاه خبری صدای جویا از اصفهان، از توابع شهرستان شاهین‌شهر و میمه در استان اصفهان و در طول و عرض جغرافیایی ۳۳ درجه و ۱ دقیقه شمالی و ۵۱ درجه و ۲۱ دقیقه شرقی واقع می‌باشد. این روستا در ۹۴ کیلومتری شمال شهر اصفهان و جنوب شهر کاشان قرار دارد. قرار گرفتن روستا در دامنه رشته‌کوه‌های کرکس، راه‌های دستیابی به سه را محدود نموده. در فاصله ۶۰ کیلومتری از شهر اصفهان، ما بین شهر میمه و روستای مورچه خورت، مسیری ۳۰ کیلومتری وجود دارد که به روستا می‌رسد. رباط شاه عباسی و روستاهای دهلر و بیدشک در مسیر روستا قرارگرفته است. جمعیت ثابت روستا بر اساس آخرین سرشماری ۴۰۸ نفر در قالب ۱۳۹ خانوار می‌باشد و جمعیت شناور آن در ایام نوروز، محرم و تابستان افزایش و بالغ‌بر ۷۹۰ نفر می‌شود.


جاذبه‌های روستا؛ ۱. اماکن مقدس ۲. اماکن تاریخی ۳. اماکن تفریحی.

۱. اماکن مقدس؛

مسجد جامع که مقبره سه امامزاده- شاهزاده سعید- شاهزاده اسدالله- و شاهزاده سلیمان، امامزاده جلیله، امامزاده یوسف، امامزاده گلیله، امامزاده مروی، مساجد تاریخی (کوفنده ــ پاچنار) درخت انجیر

۲. اماکن تاریخی؛ کاروانسرای قاجاری، کاروانسرای شاه‌عباسی، قلعه‌ها، دو باب حمام قدیمی با معماری قدیم و ستون‌های سنگی ، کبوتر خانه، آسیاب‌ها، پل‌ها.

۳. اماکن تفریحی؛

سرکریز، آبشار، بند بیدشک، گل پرده هاز، مرغزار گزی، مارگله، نچفت، زیرپل. قلعه میان و آسیاب و... (که اکنون تنها خرابه‌ای از آن‌ها باقی است) نشانگر قدمت ۲۰۰۰ ساله این روستا می‌باشد.

آثار باقی‌مانده قلعه‌های گبری در اطراف روستا بوفور یافت می‌شده که لهجه آن‌ها از زبان زرتشتی بوده است، اکنون نیز بر لهجه اهالی این روستا تاثیرگذاشته است. بزرگ‌ترین قوم در این روستا مربوط به صفوی سهی هست. از مشاهیر این روستا می‌توان به سید فرهاد سُهیاز مبارزان دوره پهلوی و سید علی صفوی سُهی متولد ۱۳۱۹ در آغاز جنگ تحمیلی، فرمانده گردان ۲۹۳ تانک بوده و در عملیات ثامن‌الائمه، طریق‌القدس، فتح‌المبین، بیت‌المقدس، رمضان و آزادسازی ارتفاعات الله‌اکبر، حضورداشته است. دارای مدرک لیسانس علوم نظامی از دانشکده افسری در سال ۱۳۴۵ است. همچنین پل محدوده منطقه ۲۲ شهرداری تهران حد فاصل تقاطع آزادراه تهران ـ کرج و بزرگراه آزادگان به نام سرلشکر شهید سید علی صفوی سهی نام‌گذاری شده است.

*روستای سُه 44 شهید گران‌قدر تقدیم انقلاب نموده است

سید رضا راستین متولد 1365 روستای سُه دارای مهندسی عمران، دانشجوی ارشد سازه و سابقه دهیار منتخب 3 دوره‌ی روستا را در کارنامه‌ی خود گنجانده است. وی آرزوهای بزرگی برای روستا در سر داشته که شاید دست‌نیافتنی به نظر می‌رسید ولی اکنون به بیشتر این اهداف دست‌یافته و همچنان با انگیزه و هدفمند به آینده روستا می‌اندیشد. او با تلاش، پشتکار و ثبات در سن کم سازنده‌تر از همیشه در خدمت جامعه‌ی دهیاری شهرستان مثمر واقع‌شده، چشم‌انداز او به آینده‌ای درخشان برای روستا، داشتن جوان‌های پویا و پرورش نسلی با انگیزه در راستای افتخار کشور است.

مصطفی عباس زادگان، احمد رحیم‌پور و سید علی مقیم کوه اعضای شورای روستا و دهیار سُه اظهار داشتند؛ تمامی تلاش ما بر این است که با همکاری و دعوت کارشناسان، متخصصین کارآزموده و همچنین استفاده بهینه از امکانات روستا و باغات میوه (سیب، به، زردآلو و...) ضمن تشکیل تعاونی جهت تهیه و بسته‌بندی خشکبار و ... در جهت ایجاد اشتغال، درآمدزایی و صنعت گردشگری گامی هرچند کوچک در راه خدمت به بخش کشاورزی و آبادانی برداریم و در راستای این اهداف کوشش می‌کنیم به بهترین و سریع‌ترین شکل ممکن با پشتوانه‌ی علمی و تجربی ناچیز خویش پاسخگوی نیاز مردم باشیم. رویکرد اصلی ما انجام به‌موقع کارها و پروژه‌های با کیفیت و اقتصادی از طریق برنامه‌ریزی دقیق، رعایت اصول و مشاوره و کارشناسی اصولی می‌باشد. امید به آنکه مسئولین شهرستانی و استانی با پیشنهادات سازنده و کمک‌های خود ما را در مسیر پیشرفت و شکوفایی روستا یاری رسانند.

رئیس شورا با بیان اینکه مشکلات اعتباری و بودجه‌ای موجب ارائه خدمات مناسب به مردم شده است خواستار همیاری، همکاری و تعامل لازم مسئولین گردید. نبود فضاهای آموزشی، فرهنگی ورزشی و عمومی چالش‌های جدی برای اهالی روستا ایجاد کرده است. تولید و ازدیاد گیاهان منطقه در رونق کسب‌وکار، تولید صنایع‌دستی و تهیه‌ی مرباجات، ترشیجات و ... توسط بانوان می‌تواند باعث اشتغال‌زایی آنان گردد. همچنین با توجه به باغات و سر سبز بودن منطقه نیز می‌توان از زنبورداری در این محل استفاده کرد که اقدامی است در جهت جلوگیری از چرای بی‌رویه‌ی دام و تخریب مراتع و گیاهان با ارزشی که اثرات اقتصادی و اجتماعی برای مردم روستا دارد و عامل مهم در رشد توسعه و عدم تخریب طبیعت است همچنین جهت رشد و باروری و افزایش درختان میوه مؤثر است که می‌توان با دعوت از متخصصین و آموزش عملی اقدام به انجام موضوع فوق نمود.

موضوعات و مشکلات کلیدی روستا، نگاه به آینده، بهره‌گیری از مطالعات علمی با استفاده از تجربه صاحب‌نظران، برنامه‌ریزی و زمان‌بندی مردم و توجه به استانداردها از اهداف شورا و دهیاری سُه می‌باشد.

راستین افزود: اکثر مردم در بخش کشاورزی فعالیت دارند و تعدادی نیز در بخش‌هایی چون دامداری، مرغداری، زنبورداری و پرورش ماهی و آبزیان مشغول بکار می‌باشند. از تولیدات اصلی کشاورزان سُه می‌توان به؛ گندم، جو و در بخش باغداری میوه‌هایی چون سیب، گلابی، زردآلو، آلبالو، گیلاس، انگور، هلو و… اشاره کرد که تولید سیب بخش عمده را تشکیل می‌دهد. گیاهان دارویی این روستا: کنگر، گون کوهی، آویشن، گزنه و گل‌گاوزبان هست.

آب مورد نیاز کشاورزان بیشتر از آب‌های جاری در سطح روستا تأمین می‌گردد. در سال‌هایی که آب و بارندگی کافی باشد می‌توان به تولید عدس، نخود، لوبیا، زعفران و … اقدام نمود که البته بیشتر جنبه استفاده خانوار دارد. در این روستا هفت دانش‌آموز ابتدایی در دبستان شهید آزادمنش مشغول تحصیل می‌باشند و چهار نفر دانش‌آموز متوسطه که جهت ادامه تحصیل به میمه می‌روند. امکانات این روستا؛ پست، خانه بهداشت (دو روز پزشک)، مخابرات، آب، برق، گاز، اینترنت، بسیج مقاومت و زورخانه می‌باشد.

پروژه‌های عمرانی اجراشده توسط دهیاری و شورای اسلامی (در سال 94-95):

آب آشامیدنی روستا توسط یکی از چشمه‌های بالا دست روستا که دارای حدود 10 کیلومتر خط انتقال می‌باشد تأمین می‌شود در اثر خشک‌سالی‌های مداوم و کم شدن آب چشمه‌ها ونیز فرسوده بودن خط انتقال، روستا با مشکل کمبود آب آشامیدنی مواجه شده که با پیگیری‌های مکرر دهیاری، شورای روستا و همچنین کمک و پیگیری فرماندار شهرستان و بخشدار مرکزی، توسط شرکت آب و فاضلاب روستایی شهرستان در سال 94 فاز اول خط انتقال آب از محل چاه به شبکه با طول 1200 متر و اعتباری بالغ‌بر 1/500/000/000 ریال اجرا گردید.

فاز دوم پروژه که شامل احداث ایستگاه پمپاژ در محل چاه می‌باشد در سال 95 با اعتباری بالغ‌بر 1/000/000/000 ریال احداث گردید. فاز سوم پروژه نیز که خط انتقال برق از خروجی شمال روستا به چاه با طول تقریبی 1500 متر و اعتباری حدود 1/200/000/000 ریال در سال 95 اجرا گردید.

2-اجرای زیرسازی و آسفالت معابر روستا در سال 89 و 90 کلیه روستا به گاز شهری متصل گردید، در همان سال جهت اجرای شبکه گاز رسانی و همچنین تعویض شبکه آب آشامیدنی پوشش آسفالت معابر اصلی و فرعی از بین رفته و به حال خود رها شده بود، لذا در سال 92 با شروع کار این دوره شورا و دهیاری برخی از خیابان‌های اصلی روستا با اعتباری حدود 3/000/000/000 ریال مجدداً آسفالت گردید.

در سال 95 برخی معابر اصلی و فرعی روستا که در اثر حفاری تردد، در آن مشکل به وجود آمده بود نیز اصلاح گردید, به‌گونه‌ای که در ابتدا مسیرهایی که نیاز به اجرای کانیو, جدول و زیرسازی داشت با اعتباری حدود 600/000/000 ریال اجرا و سپس بخشی از معابر اصلی و فرعی با اعتبار 500/000/000 ریال و همچنین سایر معابر باقیمانده با پیگیری‌های به عمل آمده حدود 450 تن توسط دهیاری و 850 تن توسط بنیاد مسکن شهرستان آسفالت گردید.

3-اجرای کانال کشاورزی در دشت علی شجاع و دشت بالا

یکی از اصلی‌ترین راه در آمد روستاییان کشاورزی می‌باشد که در دو دهه اخیر به دلیل خشک‌سالی‌های متوالی از رونق آن کاسته شده لذا با توجه به کم‌آبی‌های اخیر و کاهش محصولات کشاورزی روستاییان به‌سختی قادر به تهیه‌ی مایحتاج زندگی خود می‌گردند.

یکی از اصلی‌ترین دشت‌هایی که دارای خاک حاصلخیز و در آن کشاورزی صورت می‌گیرد دشت علی شجاع است که آب آن از محل قنات کهریز که در بالادست این زمین‌هاست تأمین می‌شود.

با توجه به کمبود آب و طولانی بودن مسیر آبیاری این زمین‌ها به‌سختی صورت می‌گرفت که در سال 95 با پیگیری شورای محترم روستا و نیز کمک‌های مردمی 500 متر از مسیر به‌صورت کانال سیمانی با اعتباری بالغ بر 400/000/000 ریال اجرا گردید.

همچنین در قسمت دشت بالای روستا کانال سیمانی به طول 400 متر با هزینه‌ای حدود 300/000/000 ریال با پیگیری شورای روستا توسط جهاد کشاورزی شهرستان در سال 94 اجرا گردید.

4-کاشت درخت و اجرای سیستم آبیاری قطره‌ای

یکی از جاذبه‌های روستاها را می‌توان بهره‌مندی از طبیعت, کوه‌ها و فضاهای سبز نام برد که در روستای سه نیز از این نعمات خدادادی فراوان یافت می‌شود. با توجه به این‌که گردشگران و زائران از مسیر داخل روستا به امامزاده می‌روند حد فاصل روستا تا امامزاده با کمک جناب آقای دکتر خادم در سال 94-95 با اعتباری بالغ‌بر 300/000/000 ریال درخت‌کاری گردیده که به دلیل کمبود آب جهت آبیاری از سیستم آبیاری قطره‌ای استفاده‌شده است.

5- به دلیل کوچک بودن فضای داخلی امامزاده جهت برگزاری نماز جماعت و مراسم‌های مذهبی و نبودن فضای کافی در ضلع شرقی امامزاده یوسف مکانی به مساحت حدود 120 مترمربع با اعتباری حدود 2/000/000/000 ریال با کمک جناب آقای دکتر خادم در سال 94-95 ساخته شد.

6- ساخت سالن معراج و سرویس بهداشتی در امامزاده یوسف (ع)

به دلیل نامناسب بودن سالن معراج و سرویس بهداشتی در امامزاده با کمک جناب آقای دکتر خادم فضایی در ضلع غربی امامزاده و در طبقه زیرین زائرسرا پیش‌بینی گردید که در سال 94-95 با اعتباری حدود 1/000/000/000 ریال ساخته و آماده بهره‌برداری می‌باشد.

7-ساخت زائرسرا واقع در امامزاده یوسف

یکی از جاذبه‌های گردشگری و مذهبی در روستا وجود امامزاده یوسف بوده که در ایام تعطیل زائران زیادی به این روستا می‌آیند که جهت رفاه حال زائران و اسکان آن‌ها زائرسرایی واقع در ضلع غربی امامزاده با کمک جناب آقای دکتر خادم در سال 92 شروع و در سال 95 به پایان رسید. این بنا دارای مساحتی حدود 800 مترمربع زیر بنا در سه‌طبقه دارای 12 اتاق مجزا، 2 سوئت کامل، آشپزخانه و سرویس بهداشتی می‌باشد. هزینه ساخت زائرسرا 000/000/000/ 20 ریال می‌باشد. همچنین فاز اول محوطه‌سازی امامزاده نیز در سال 95 به پایان رسیده است.

8- ساخت خانه نخل

یکی از جاذبه‌های فرهنگی و مذهبی روستای سه برگزاری شکوهمند عزاداری سیدالشهدا (ع) در دهه اول ماه محرم می‌باشد که در سال 95 به ثبت ملی رسیده است همه‌ساله در دهه اول محرم جمعیت فراوانی از عاشقان امام حسین (ع) از راه‌های دور و نزدیک به این روستا می‌آیند.

عزاداری‌ها به‌صورت کاملاً سنتی ازجمله تعزیه‌خوانی، ذکرهای شبانه، راه‌اندازی دسته‌های عزاداری، روضه‌خوانی و سخنرانی‌های مذهبی برگزار می‌شود.

یکی از باشکوه‌ترین مراسم در این روستا نخل گردانی می‌باشد که از قدیم‌الایام در روستا برگزار و از ظهر روز تاسوعا شروع و تا عصر عاشورا ادامه دارد.

در سال‌های قدیم بنایی به نام خانه نخل در ضلع جنوبی امامزاده ساخته‌شده بود که در حال حاضر به دلیل نامناسب بودن مصالح از بین رفته و در معرض تخریب قرار دارد لذا در ضلع شمالی امامزاده بنایی با مساحتی حدود 80 مترمربع با اعتباری بالغ‌بر 700/000/000 ریال و کمک دکتر خادم به‌عنوان خانه نخل در سال 95 احداث گردید.

9-نصب تابلوهای راهنما و علائم ترافیکی در روستا

جهت راهنمایی مسافرین و گردشگران به مکان‌های زیارتی و همچنین ترویج و حفظ فرهنگ ترافیک در روستا در سال 94 دهیاری اقدام به نصب تابلوهای راهنما و همچنین کلیه علائم ترافیکی ازجمله تابلوهای بازدارنده، کنترل سرعت و سرعت‌گیر و... در سطح روستا با اعتباری حدود 350/000/000 ریال نمود.

10- مرمت کاروانسرای روستای سه

روستای سه دارای قدمت دیرینه می‌باشد از سال‌های بسیار قدیم در مسیر عبور و مرور کاروان‌های تجاری و قبیله‌های متعددی قرار گرفته که موجب رونق اقتصادی, فرهنگی و حتی رونق آداب و رسوم ایرانی شده است. در مرکز روستا کاروانسرایی با قدمت بالای 200 سال قرار دارد که نوشته‌های دیوارها نشانگر وجود کاروان‌های زیادی است که از روستا گذر و مدتی هم اقامت کرده‌اند.

کاروانسرای سه یکی از جاذبه‌های گردشگری در روستا به‌حساب می‌آید اما متأسفانه در اثر سهل‌انگاری و استفاده نامناسب اهالی در چند دهه گذشته باعث تخریب این بنا شده که در سال 95 با همت خیرین اهالی ساکن و غیر ساکن با هزینه‌ای بالغ‌بر 300/000/000 ریال فاز اول آن مرمت‌شده و از نابودی نجات داده شد.

11-ساخت ساختمان دهیاری

با توجه به نیاز روستا به یک فضای اداری جهت خدمات‌رسانی به اهالی و رفاه حال آن‌ها و همچنین برگزاری جلسات و نیز کمک به ادارات دولتی جهت فعالیت در روستا ساختمان دهیاری به مساحت حدود 100 متر مربع با اعتباری حدود 1/000/000/000 ریال در سال 93-94 ساخته و تجهیز گردید.

12-ساخت و نصب تابلو خوش‌آمد گویی

با توجه به این‌که روستای سه ازجمله روستاهای هدف گردشگری می‌باشد و در فاصله 30 کیلومتری جاده اصفهان ــ تهران قرار دارد جهت خوش‌آمد گویی به زائران و گردشگران، تابلویی مزین به‌عکس حضرت امام خمینی (ره) و مقام معظم رهبری و شهدای روستای سه در سال 94-95 ساخته در ابتدای جاده نصب گردیده است (توسط دکتر خادم با هزینه‌ای حدود 700/000/000 ریال).

13-سایر پروژه‌های انجام‌شده در روستای سُه (سال‌های 92 تا 96)؛

1-احداث طرح‌های آبخیزداری (سه مورد بر اساس فاکتور هزینه)

2-لای رو بی قنات (پنج مورد بر اساس فاکتور هزینه)

3-لای روبی مسیر رودخانه نچفت 150/000/000 ريال

4-اصلاح و ترمیم فلکه‌ها، لوله‌ها و حوضچه‌های آب کشاورزی (بر اساس فاکتور هزینه)

5-مرمت و اصلاح حمام‌های عمومی روستا (بر اساس فاکتور هزینه)

6-خرید خودرو نیسان 33/000/000 ريال _خرید بیل بکو 33/000/000 ريال

7-خرید سبد زباله (7 عدد)30/000/000 ريال

8-رنگ‌آمیزی جداول 80/000/000 ريال

9-آسفالت جاده اصلی سه به طول 30 کیلومتر (پیگیری دهیاری و همیاری اداره راه) 10 ـ کاشت 700 اصله نهال

اهداف 4 سال آینده در روستای سه به شرح زیر می‌باشد:

1-راه‌اندازی دفتر پست‌بانک

2-آسفالت معابر باقیمانده روستا

3-پیاده‌روسازی معابر اصلی

4-ایجاد فضای ورزشی برای جوانان

5-ایجاد فضای ورزشی و تفریحی برای بانوان

6-احداث فضای خدماتی جهت برگزاری مجالس

7-پیگیری راه‌اندازی سیستم دیجیتال به‌جای آنالوگ

8-سازمان‌دهی و اجرای فاز دوم محوطه‌سازی در امامزاده یوسف

9-ادامه مرمت کاروانسرا و به‌کارگیری آن در حوضه اشتغال روستا (با همکاری میراث فرهنگی)

10- بررسی و نیازسنجی و اختصاص اولویت در اجرای کانال‌کشی ولوله گزاری در بخش کشاورزی (همکاری جهاد کشاورزی)

11-ساماندهی و نظافت معابر و توجه ویژه به بهداشت محیط (ازجمله فاضلاب‌های رها شده و سگ‌های ولگرد در سطح روستا) با همکاری شبکه بهداشت

12-ایجاد اشتغال در روستا و بسترسازی برای بازگشت جمعیت مهاجر روستا در حوزه‌های کشاورزی, دامداری, صنعت و گردشگری:

1-12) تولید مشاغل در زمینه کشاورزی و دامداری به‌صورت نیمه‌صنعتی و صنعتی با به‌کارگیری متخصصین و فعالان با تجربه

2-12) ایجاد مشاغل در زمینه صنعت ازجمله صنایع تبدیلی, بسته‌بندی, سردخانه‌ای, کارگاه‌های زود بازده و....

3-12) ایجاد اشتغال در زمینه گردشگری, صنایع‌دستی, رستوران‌داری، بوم گردی و... با به‌کارگیری علم روز در حوزه گردشگری

13- احداث اماکن خدماتی ازجمله سرویس‌های بهداشتی عمومی, پارک و فضای سبز, پارکینگ عمومی و......

14-رسیدگی به وضعیت آرامستان واقع در امامزاده

15-احداث ایستگاه آتش‌نشانی در روستا و خرید خودرو و تجهیزات لازم

16-ایجاد ایستگاه اورژانس هلال‌احمر روستایی و امداد ونجات جاده‌ای (هلال‌احمر و شبکه بهداشت)

17-ادامه اجرای طرح‌های آبخیزداری و اجرای آب‌بندهای خاکی در مکان‌های مناسب (همکاری منابع طبیعی)

18-لای روبی مسیرهای سیل و سازماندهی نقاط مهم و حادثه‌خیز

انتهای پیام/ج

مرتبط با جغرافیای ایران با کلید #
ما را دنبال کنید:
+