نوشته شده در
تاریخ: 1402/7/13 کد خبر:
15713090 در دسته
بندی مشروح اخبار نوشته شده توسط توسعه دهنده زمان تقریبی مطالعه: 11 دقیقه
معاون رئیسجمهوری آمریکا؛ ترامپ بهزودی تحریمهای جدید روسیه، ایران و کره شمالی را امضا میکند
معاون رئیسجمهوری آمریکا؛ ترامپ بهزودی تحریمهای جدید روسیه، ایران و کره شمالی را امضا میکند
به گزارش پایگاه خبری جویاآنلاین، مایک پنس معاون رئیسجمهوری آمریکا اظهار کرد: بهزودی پرزیدنت ترامپ مصوبه کنگره آمریکا برای تحریم ایران، روسیه و کره شمالی را امضا میکند.
معاون رئیسجمهوری آمریکا که در یک سفر دورهای به اروپای شرقی و بالکان، در تفلیس گرجستان حضور دارد، روز سهشنبه ۱۰ مرداد پس از دیدار با نخستوزیر این کشور گفت: پرزیدنت ترامپ بهزودی قانون تحریمهای ایران، روسیه و کره شمالی را امضا خواهد کرد.
وی افزود: پرزیدنت ترامپ از روسیه خواسته است فعالیتهای «بیثبات کنندهٔ» خود را پایان دهد. آقای پنس به استونی، گرجستان و مونتهنگرو و لیتوانی سفر کرده است.
پیشازاین نیز کاخ سفید اعلام کرده بود پرزیدنت دونالد ترامپ قصد دارد با امضای طرح جدید تصویبشده «تحریم ایران، روسیه و کره شمالی» آن را به قانون تبدیل کند.
جمعهشب کاخ سفید در بیانیهای اعلام کرد: رئیسجمهوری قصدی برای وتوی این مصوبه که پیشتر در مجلس نمایندگان و سنای آمریکا با اکثریت قاطع آرا تصویبشده، ندارد.
در بیانیه کاخ سفید آمده بود: «رئیسجمهور ترامپ پیشنویس اولیه طرح تحریمهای ایران، روسیه و کره شمالی را بررسی و درباره جزئیات آن مذاکره کرد. او اکنون قصد دارد که این طرح را امضا کند.» تصمیم آقای ترامپ بعد از رأی بالای سنا در روز پنجشنبه ۵ مرداد اعلام میشود.
پیشازاین برخی رسانهها از احتمال وتوی مصوبه کنگره از سوی پرزیدنت ترامپ گفته بودند بخصوص که از کاخ سفید دو روایت متفاوت درباره تصمیم رئیسجمهوری شنیدهشده بود. ابتدا سخنگوی کاخ سفید گفته بود آقای ترامپ آن را امضا میکند اما بعد رئیس بخش ارتباطات کاخ سفید گفته بود رئیسجمهوری هنوز قصد امضای آن را پیش از بررسی ندارد.
برخی دموکراتها ادعا کرده بودند آقای ترامپ قصد ندارد تحریم جدیدی علیه روسیه تصویب کند اما فارغ از تصمیم آقای ترامپ، رأی بالای سنا، امکان وتو را از رئیسجمهوری گرفت.
بر اساس قانون آمریکا مصوبات مجلس نمایندگان و سنا باید به امضای رئیسجمهوری برسد و او حق دارد که مصوبهای را که با آن موافق نیست وتو کند اما اگر وتو کند و چنانچه دوسوم اعضای سنا به مصوبه دوباره رأی دهند، رئیسجمهوری امکان وتو ندارد.
تحریمهای جدید علیه جمهوری اسلامی ایران، روسیه و کره شمالی پس از تصویب در مجلس نمایندگان آمریکا، پنجشنبهشب نیز با آرای بالا به تصویب سنای ایالاتمتحده نیز رسید که برخی از سناتورها این تحریمها را مغایر با توافق هستهای ندانسته و آن را متمرکز بر برنامه موشکی و تروریستی ایران عنوان کردند.
پنجشنبه عصر ۵ مرداد، سنای آمریکا با رأی ۹۸ موافق در مقابل تنها ۲ مخالف این مصوبه را تصویب کرد. رهبران جمهوریخواه و دمکرات سنا که به این تحریمها رأی دادند میگویند که این مصوبه کاملاً با توافق اتمی موسوم به برجام مطابقت دارد.
سناتور ارشد دمکرات بن کاردین هنگام تصویب این طرح، در مورد لزوم اقدام علیه فعالیتهای بیثباتسازی جمهوری اسلامی ایران صحبت کرد.
*سنای آمریکا میگوید تحریمهای جدید با برجام مطابقت دارد
او گفت: «ما علیه خلافکاریهای غیر اتمی ایران اقدام میکنیم؛ حمایت از تروریسم، آزمایشهای موشکهای بالستیک، نقض تحریم تسلیحاتی و نقض حقوق بشر. آنچه ما انجام میدهیم کاملاً با توافق برجام مطابقت دارد.»
سناتور دیگر دمکرات باب منندز گفت: که برخی معتقد بودند که تنها باید برنامه موشک بالستیک ایران تحریم کرد، ولی او و دیگران اصرار کردند که شرارتهای رژیم بسیار فراتر از برنامه موشکی آن است.
او ادامه داد: «اگر شما در مورد حزبالله نگرانید منبع تأمین مالی آن تهران است، اگر نگران موشکهای بالستیک میانقارهای هستید به تهران نگاه کنید، بزرگترین صادرکننده تروریسم و ناقض حقوق بشر رهبری رژیم ایران است.»
آقای منندز بیان داشت: که این لایحه پیامی به ایران است که اگر نظم جهانی را نقض کنید با عواقب آن روبرو خواهید شد؛ و پیام به روسیه است که اگر شما اوکراین را اشغال و غیرنظامیان را در سوریه بمباران کنید و سعی کنید در انتخابات آمریکا دخالت کنید، عواقب جدی در بر خواهد داشت.
این مصوبه همچنین دسترسی کره شمالی به منابع مالی را در ارتباط با برنامه اتمی و موشک بالستیک و بخشهایی از اقتصاد و صادرات نفت و گاز روسیه را تحریم میکند.
سناتور جمهوریخواه جان مککین با حمایت از تحریم روسیه گفت: که روسیه در ۸ ماه گذشته به خاطر تلاشهایش برای دخالت در انتخابات آمریکا هزینهای نپرداخته است.
این مصوبه همچنین رئیسجمهوری آمریکا را از تسهیل یا لغو تحریمها علیه روسیه بدون موافقت کنگره بازمیدارد و این گمان را در برخی برانگیخته که پرزیدنت ترامپ ممکن است در پیگیری سیاست بهبود روابط با روسیه از امضای این مصوبه خودداری کند. باب کورکر رییس کمیته روابط خارجی سنا گفت: امضای مصوبه توسط رئیسجمهوری لزوماً به معنی آن نیست که وی با آن موافقت دارد.
او خاطرنشان کرد: «من طی هفته گذشته با پرزیدنت ترامپ و تیلرسون وزیر خارجه گفتگو داشتم. ابتدا هیچ نشانهای که آنها قصد وتوی مصوبه را داشته باشند ندیدم.»
انتظار میرود مصوبه سنا بهزودی برای امضای پرزیدنت ترامپ به کاخ سفید فرستاده شود.
*محتوای طرح جدید تحریم چیست
طرح تحریمها در رأیگیری عصر سهشنبه ۳ مرداد با رأی مثبت ۴۱۹ نماینده و مخالفت تنها ۳ نماینده در مجلس نمایندگان آمریکا به تصویب رسید.
این طرح پنج ماه پیش برای تنبیه ایران مطرح شد و در چند ماه گذشته نام روسیه و کره شمالی نیز به آن اضافه شد.
همانطوری که از نام طرح «تحریم روسیه، ایران و کره شمالی» پیداست، این طرح در صورت تبدیلشدن به قانون، تحریمهای جدیدی علیه این سه کشور به همراه خواهد داشت.
تحریم ایران سه جنبه دارد. اعضای کنگره معتقدند ایران برنامه موشکی را برخلاف قطعنامه شورای امنیت پیش برده است. بر اساس قطعنامه شورای امنیت بعد از توافق هستهای، ایران از آزمایش موشکهای بالستیک با قابلیت حمل کلاهک اتمی منع شد. ایران آزمایش موشک بالستیک را ادامه داده و میگوید که جنبه دفاعی دارد.
از سوی دیگر حمایت ایران از گروههای تروریستی موجب شده تا کنگره آمریکا این تحریم را تصویب کند. ایران از شیعیان بحرین و یمن و گروههای حماس و حزبالله که از نظر آمریکا گروه تروریستی محسوب میشوند، حمایت میکند. اعضای کنگره امیدوار هستند با این تحریمها، نام سپاه در فهرست گروههای تروریستی قرار بگیرد.
*نقض حقوق بشر در ایران
همچنین نقض حقوق بشر دیگر دلیل این تحریم علیه جمهوری اسلامی ایران است.
بند مربوط به تحریم علیه نقض حقوق بشر در ایران، وزیر خارجه آمریکا را ملزم میکند به فاصله ۹۰ روز پس از به اجرا در آمدن قانون و هر سال پسازآن، لیستی از افرادی را به کنگره ارائه کند که بر اساس شواهد معتبر از آن تاریخ مسئول قتلهای غیرقانونی، شکنجه و نقض حقوق بشر علیه افرادی بودهاند که در ایران برای افشاگری در مورد فعالیتهای غیرقانونی مقامات ایران فعالیت کردهاند یا برای کسب خبر و دفاع از حقوق بشر یا ارتقا آن در زمینههایی مانند آزادی مذهب، بیان و گردهمایی و نیز حق برخورداری از دادگاه عادلانه و انتخابات دمکراتیک فعالیت کردهاند.
تحریم افرادی که نامشان در لیست وزارت خارجه قرار گیرد، شامل مسدود کردن تمام اموال و منافع و دارایی آنهاست. این قانون همهکسانی را هم که به هر نحوی با اینگونه افراد همکاری کنند شامل میشود.
*روسیه و کره شمالی
تحریم روسیه به خاطر اتهامات مطرحشده مبنی بر دخالت در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا و همچنین به خاطر تجاوز نظامی به اوکراین و سوریه است. نیروهای موردحمایت روسیه در سال ۲۰۱۳ کریمه را از اوکراین جدا و ضمیمه روسیه کردند. آمریکا و اتحادیه اروپا تحریمهایی قبلاً علیه روسیه تصویب کردند اما این تحریم جدید اگر توسط رئیسجمهوری آمریکا امضا شود، فشار بیشتری بر مسکو وارد میکند.
کره شمالی نیز به این طرح اضافهشده چون در ماههای اخیر بدون توجه به هشدارهای آمریکا و شورای امنیت سازمان ملل، بر آزمایش موشکهای بالستیک و هستهای ادامه اصرار ورزیده است. منبع: صدای آمریکا
انتهای پیام/ج
مرتبط با
جغرافیای ایران با کلید #
ما را دنبال کنید: