اشتراک گذاری





نوشته شده در تاریخ: 1403/10/30    کد خبر: 15728016   در دسته بندی اجتماعی نوشته شده توسط آراد جویا
زمان تقریبی مطالعه: 6  دقیقه

طی نامه ای:

هشدار جمعیت پیام سبز نسبت به روند نامطلوب شهرسازی و مدیریت شهری اصفهان

هشدار جمعیت پیام سبز نسبت به روند نامطلوب شهرسازی و مدیریت شهری اصفهان

  جمعیت حمایت از منابع طبیعی و محیط زیست اصفهان مسوم به «پیام سبز» طی نامه ای خطاب به رئیس شورای اسلامی شهر اصفهان نسبت به روند نامطلوب شهرسازی و مدیریت شهری اصفهان هشدار داد.

به گزارش پایگاه خبری اصفهان سبز ، جمعیت حمایت از منابع طبیعی و محیط زیست اصفهان مسوم به «پیام سبز» طی نامه ای خطاب به رئیس شورای اسلامی شهر اصفهان نسبت به روند نامطلوب شهرسازی و مدیریت شهری اصفهان به شرح زیر هشدار داد.
جناب آقای مهندس محمد نورصالحی


رییس محترم شورای شهر اصفهان
 با سلام و تقدیم احترام

 با توجه به روند نامطلوب شهرسازی و مدیریت شهری اصفهان، مواردی را به شرح زیر به استحضار می‌رساند.

 رویکرد شهرداری مبنی بر صدور غیراصولی پروانه‌های ساخت با افزایش تراکم و تعداد طبقات و با هدف افزایش درآمد شهرداری، علاوه بر ناهمخوانی و ناسازگاری با هویت شهر یگانه و تاریخی اصفهان، موجب افت شدید کیفیت زندگی و محیط زیست شده و روز به روز از ارزش‌های این شهر می‌کاهد. ساخت بناهای بلند در نقاط مختلف شهر و بویژه در کنار چهارراه‌ها و میدان‌ها و همچنین در نواحی مشرف به رودخانه، پارک‌ها و گلوگاه‌های تهویه شهر در نقاط کوهستانی، هر روز موانع جدیدی را برای تهویه طبیعی شهر ایجاد کرده و موجب افزایش شدت آلودگی هوا می‌شود و مخاطرات جدیدی را برای سلامتی شهروندان ایجاد می‌کند. همچنین،کمبود شدید و توزیع نامتوازن زیرساخت‌های ضروری مانند گذرگاه‌های وسایل نقلیه و عابران پیاده، پارکینگ، فضاهای سبز و دیگر زیرساخت‌های ضروری آموزشی، فرهنگی، تفریحی و ورزشی؛ با افزایش تراکم ساخت در شهر تشدید شده و فاصله شهر را با استانداردهای اولیه افزایش داده و سرانه‌های امکانات یاد شده را کاهش می‌دهد. افزون بر این، تامین آب و برق و گاز و زیرساخت‌های دفع فاضلاب که هم اکنون در تنگنا قرار دارد، با توسعه بیشتر دشوارتر و پرهزینه‌تر شده و حرکت شهر در گذر از مرزهای تاب‌آوری را تسریع می‌کند.

ساختمان‌های جدیدِ برخوردار از مجوز طبقات بیشتر و نبود فضاهای جانبی بین ساختمان‌ها، موجب سایه‌اندازی بر ساختمان‌های مجاور شده و علاوه بر آسیب به افق دید، موجب کاهش نور و گرمای طبیعی ساختمان‌ها شده و ضمن محروم سازی ساختمان‌ها از این حقوق اولیه، هزینه‌های زیادی را برای تامین نور و دمای مناسب به ساکنان آنها تحمیل کرده و فراتر از آن، با حرکت در خلاف جهت معماری اقلیمی و معماری پایدار، در خلاف مسیر سیاست‌های کلان ملی بهره‌وری انرژی و حفاظت محیط‌زیست پیش می‌رود.

همچنین، شاهد بوده‌ایم که شهرسازی دهه‌های اخیر تا چه اندازه نسبت به حریم بصری آثار تاریخی و منحصر بفرد اصفهان بی‌تفاوت بوده و غیرمسئولانه عمل کرده است و به جای استفاده از ظرفیت عظیم آنها برای ایجاد درآمدهای پایدار، آنها را در میان تلی از ساختما‌های بلند و ناهمگون پنهان کرده است.

اراضی باز متعلق به برخی از ارگان‌ها و نهادها به جای آنکه به عنوان فضاهای باز شهری و با نقش بافر زون‌های تعدیل‌کننده اثر توسعه، مکان‎هایی برای بهره‌برداری در هنگام رویارویی با بحران و امکانی برای نسل‌های آینده دیده شود، زیر ساخت و ساز می‌رود و بر پیچیدگی کلاف سردرگم توسعه شهری می‌افزاید.

به طور خلاصه؛ توسعه اصفهان یک توسعه ناپایدار و پرهزینه است که هر چه پیشتر می‌رویم موجب فاصله گرفتن بیشتر آن از هویت منحصر بفردش شده و مطلوبیت زندگی و کیفیت زیست در این شهر را کاهش می‌دهد. بنابراین، انتظار می‌رود با بازاندیشی و بازنگری جدی در روند توسعه و اداره اصفهان، به روند ناپایدار موجود پایان داده و نسبت به اصلاح اشتباهات گذشته اقدام شود.

  با تشکر

  هیأت مدیره جمعیت حمایت از منابع طبیعی و محیط زیست

  پیام سبز

 رونوشت:

 - سرکار خانم دکتر فرزانه صادق وزیر محترم راه و شهرسازی برای استحضار و دستور بررسی ویژه مسئله

مرتبط با جغرافیای اصفهان با کلید # #اصفهان #شهر #شهرداری #مدیریت #سبز
ما را دنبال کنید:
+