اشتراک گذاری





نوشته شده در تاریخ: 1402/7/7    کد خبر: 15727067   در دسته بندی استانها نوشته شده توسط نورالله جویا
زمان تقریبی مطالعه: 5  دقیقه

استاندار اصفهان در افتتاحیه جایزه بین‌المللی مصطفی (ص):

تمدن سازی اسلام بر مبنای علم، خردورزی، مناظره و گفتگو است

تمدن سازی اسلام بر مبنای علم، خردورزی، مناظره و گفتگو است

  استاندار اصفهان گفت: اسلام زمینه تمدن‌سازی را تولید علم، خردورزی و وحدانیت، مناظره، گفت‌وگو و پرسشگری دانسته است.

به گزارش پایگاه خبری صدای جویا از اصفهان، شامگاه هفتم مهرماه سیدرضا مرتضوی استاندار اصفهان در آیین افتتاحیه جایزه بین‌المللی مصطفی (ص) ، گفت: حمد و سپاس خداوندی را که منتهای رحمتش را با فرستادن پیامبر رحمت، محمد مصطفی (ص) به جهانیان عرضه نمود. 
وی ادامه داد: میزبانی پنجمین دوره اعطای جایزه علم و فناوری مصطفی در شهر اصفهان فرصتی است ذی‌قیمت که در تعامل با بزرگان علم و فناوری جهان اسلام موجبات اعتلای اسلام و مسلمانان بیش از پیش فراهم آید.
استاندار اصفهان بیان کرد: ظهور اسلام و بعثت حضرت ختمی مرتبت در عصر جاهلیت با سرعتی حیرت‌انگیز و کیمیاگرانه شب تاریک بشریت را روشن کرد و اعراب جاهلی را به مجاهدانی شب‌زنده‌دار تبدیل کرد که کمر همتشان را به کسب رضایت پروردگار یگانه بسته بودند و در راستای ساختن جامعه‌ای توحیدی تلاش می‌کردند.
مرتضوی افزود: اسلام با داشتن برنامه‌ای جامع و جهانی داعیه‌دار خوشبختی و سعادت حقیقی انسان در زندگی دنیوی و اخروی اوست، اسلام زمینه تمدن‌سازی را تولید علم، خردورزی و وحدانیت، مناظره، گفت‌وگو و پرسشگری دانسته است.
استاندار اصفهان با اشاره به ظهور دین اسلام بیان کرد: محققین و مورخین همواره با شگفتی به این دوره از تاریخ نگریسته اند.
مرتضوی گفت: در دوران شکوفایی تمدن اسلامی همه علوم متداول عصر رونق داشت و جوامع اسلامی نه تنها در علوم و فلسفه بلکه در هنر و فناوری نیز پیشروی عصر خود بودند.
وی ادامه داد: «ویل دورانت» می نویسد پزشکان مسلمان ۵۰۰ سال تمام پرچم دار طب جهان اسلام بودند.
استاندار اصفهان اظهار کرد: برشمردن اسامی دانشمندان اسلامی در رشته های مختلف علمی که آثار پژوهشی مختلف دارند از حوصله گفتار خارج اما بر همگان آشکار است.
وی عنوان کرد: چند عامل باعث شد تمدن اسلامی بله اوج خود برسد که از جمله آن می توان به تاکید دین بر تفکر و عقلانیت و ترغیب به کسب علم اشاره کرد.
استاندار اصفهان گفت: اروپا از جهان اسلام هنر، علوم، فنون، دریانوردی و ... را فراگرفته است.
وی خاطرنشان کرد: یکی از مراکز علمی و تمدنی در دوران مختلف اصفهان بوده است، اصفهانی که گنجینه ای ارزشمند از فرهنگ، علوم و هنر مختلف بوده است.
استاندار اصفهان گفت: اصفهان از روزگار پیش از اسلام یکی از مراکز علمی ایران بوده است.
وی افزود: اصفهان پس از اسلام نیز بعنوان پایگاه مقتدری برای علم و فناوری در کشور خودنمایی کرده است.
مرتضوی خاطرنشان کرد: اصفهان هم اکنون نیز کانون توجه جهانگردان بی شمار از کشورهای گوناگون است.
وی عنوان کرد: از امتیازات اصفهان آن است که این استان همواره مهد ایثار و جهاد و شهادت بوده است و به ویژه در دوران دفاع مقدس همچون ستاره ای درخشان در آسمان ایران اسلامی درخشیده است.
استاندار اصفهان اظهار کرد: اصفهان با پیشینه تاریخی غنی خود هم اکنون نیز آمادگی دارد در راستای تمدن نوین اسلامی با افتتاح مراکز علمی، فرهنگی و دانش بنیان خود به همه جهانیان خدمت رسانی کند.
گفتنی است آیین افتتاحیه پنجمین دوره جایزه بین‌المللی مصطفی (ص) با حضور ریاست جمهوری در سالن اجلاس سران اصفهان، در حال برگزاری است.


مرتبط با جغرافیای اصفهان با کلید #
ما را دنبال کنید:
+