اشتراک گذاری





نوشته شده در تاریخ: 1398/11/24    کد خبر: 15721492   در دسته بندی مشروح اخبار نوشته شده توسط توسعه دهنده
زمان تقریبی مطالعه: 4  دقیقه

معرفی حاج علی شانظری کاندید مجلس از شهر خورزوق، شهر هنر قلمکاری و تعزیه‌خوانی

معرفی حاج علی شانظری کاندید مجلس از شهر خورزوق، شهر هنر قلمکاری و تعزیه‌خوانی

 

به گزارش پایگاه خبری صدای جویا از اصفهان، حاج علی شانظری کاندیدای یازدهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی از حوزه انتخابیه شاهین‌شهر، میمه و برخوار طی ویدئویی کوتاه به معرفی شهر خورزوق از توابع شهرستان برخوار پرداخت.


خورزوق معرب خورزوک است. خور به معنی خورشید و روشنایی و زوک به معنی سرزمین است و خورزوک به معنای سرزمین خورشید می‌باشد. در مجاورت شهر اصفهان در مرکز ایران و در شهرستان برخوار واقع شده‌است. این شهر در ۳۲ درجه و ۴۸ دقیقه عرض شمالی از خط استوا و ۵۱ درجه و ۳۷ دقیقه طول شرقی از نصف النهار گرینویچ با ۱۵۷۲ متر ارتفاع از سطح دریا قرار دارد که از ارتفاع اصفهان ۳ متر کمتر است. این شهر در دو کیلومتری شمال اصفهان و تا تهران ۴۱۰ کیلومتر فاصله دارد.

این شهر در بخش مرکزی شهرستان برخوار شهرستان برخوار قرار دارد. جمعیت این شهر امروزه بالغ‌بر سی هزار نفر است. شهرک سیمرغ یا شهرک هوانیروز یکی از مناطق توسعه این شهر است. خورزوق در زبان عامیانه خورزوک گفته می‌شود. مردم خورزوق به زبان محلی که از زبان‌های ایرانی مرکزی است صحبت می‌کنند. این زبان به زبان ولاتی معروف است که گویا قدمت آن به زمان سلسله اشکانیان باز می‌گردد. این زبان در شهر گز و چند نقطه دیگر استان هم‌صحبت می‌شود. مسجد جامع شهر خورزوق حدود هفت‌صد سال قدمت دارد.

محله‌های این شهر عبارت‌اند از: خورزوق دلیگان اسلام‌آباد شهرک سیمرغ. آب‌وهوای این شهر به خاطر کشتزارهای پیرامون آن خنک‌تر از مناطق شهری اصفهان است. این کشتزارها به‌مرور به مناطق مسکونی و صنعتی تبدیل می‌شوند. سفره قلمکار یکی از مهم‌ترین صنایع دستی است که در محله دلیگان درست می‌شود.

خوروزق در گذشته قلعه بزرگی داشته که شهر را از دستبرد و تهاجم اشرار و سارقین مصون می‌داشته است. خانه‌های مسکونی خشت و گلی که علاوه بر سکونت انبار غله و نگهداری حیوانات نیز بوده‌ است. از این قلعه فقط قسمتی از آن مانده است.

تعزیه‌خوانی یكی از سنت‌های مرسوم این شهر است. مجالس تعزیه‌خوانی در طول سال و در ایام مصیبت و عزا برگزار می‌شود. تعزیه‌خوان‌های مشهوری از این شهر در سایر نقاط استان و كشور تعزیه‌خوانی كرده‌اند. قدمت شهرت تعزیه‌خوان‌های خورزوق مربوط به دوران قاجار است. ملا میرزا از اهالی خورزوق که یکی از تعزیه‌خوان‌های برجسته و مرشد تعزیه اصفهان بود از اواخر دوره قاجاریه که ظل السلطان حاکم اصفهان بود در خانه شیخ الاسلام تعزیه‌خوانی می‌کرد.

[aparat id="rvjab"]

انتهای پیام/ج

مرتبط با جغرافیای ایران با کلید #
ما را دنبال کنید:
+