- 09197955515
امام جمعه تودشک کوهپایه گفت: لازمه وفاق ملی التزام به محور وفاق یعنی تبعیت از رهبری و قانون اساسی و اسناد بالادستی و سیاستهای کلی نظام جمهوری اسلامی است.
به گزارش رسانه خبری صدای جویا از اصفهان، حجت الاسلام محمدرضا نریمانی در خطبه های این هفته نماز جمعه شهر تودشک با تاکید و توصیه بر رعایت تقوای الهی، اظهار کرد: نرمش با مردم، يك هديهى الهى است.افراد خشن و سختگير نمىتوانند مردمدارى كنند.نظام حكومتىاسلام، بر مبناى محبّت و ارتباط تنگاتنگ با مردماست.رهبرى و مديريّت صحيح، با عفو و عطوفت همراه است.خطاكارانِ پشيمان و گنه كاران شرمنده را بپذيريد و جذب كنيد.
وی با بیان اینکه ارزش مشورت را با ناكامىهاى موسمى ناديده نگيريد. افزود: پيامبر وظيفه داشت با مردم حتى آنان كه در گذشته لغزش داشتهاند نيز مشورت كند.هر چند نتيجهى مشورت در جنگ احد، مبنى بر مبارزه در بيرون شهر، به شكست انجاميد، ولى اين قبيل موارد نبايد ما را از اصل مشورت و فوايد آن باز دارد.مشورت كردن، منافاتى با حاكميّت واحد و قاطعيّت ندارد.در كنار فكر و مشورت، توكّل بر خدا فراموش نشود.
امام جمعه تودشک کوهپایه به فرا رسیدن سالروز رحلت پیامبر (ص)؛ ۲۸ صفر، اشاره کرد و گفت: وجود نازنین رسول خدا (ص) بسیار مقدس است و تقدس وجودی ایشان، بالاتر از تمامی مقدسین عالم است. آن حضرت از همه مقدستر است چون از همه موجودات، برای نظام ربوبی و عالم هستی کارامدتر و مؤثرتر است؛ و برای رساندن انسانها به هدف خلقتشان، نقشآفرینترین عامل و محوریترین فاعل، وجود مبارک حضرت ختمی مرتبت (صلی الله علیه و آله) است.
وی بیان داشت: همچنان که اساس تعلیمات نبوی(ص) نیز مبتنی بر حکمت است. بر همین اساس حضرت شخصیت مبارک خود و وصیّ خودشان حضرت امیرالمؤمنین(ع) را مبتنی بر حکمت اینگونه معرفی میفرمایند:
* «من شهر حکمت هستم و علی دروازه آن؛ پس آن که حکمت میخواهد، باید از دروازه بیاید»
* «من خانه حکمت هستم و علی، کلید آن خانه است؛ جز با کلید، به خانه نمیتوان رسید»
* «من خانه حکمت هستم و علی، درِ آن خانه است (أنَا دارُ الحِکمَةِ وعَلِیٌّ بابها
* «من ترازوی حکمت هستم و علی شاهین آن» (أنَا میزانُ الحِکمَةِ وعَلِیٌّ لِسانُهُ(الغدیر، ج6، ص80)).
حجت الاسلام نریمانی به ایام پیش رو از جمله؛ جمعه ۹ شهریور که مصادف است با ۲۵ صفر ناپدیدشدن امام موسی صدر، روز تجلیل از اسرا و مفقودین، شکست آمریکا در افغانستان و خروج مفتضحانه از این کشور (۱۴۰۰ش) و در ادامه شنبه که مصادف است با ۱۰ شهریور و ۲۶ صفر که روز بانکداری اسلامی تشکیل قرارگاه پدافند هوایی خاتمالانبیا(ص)و آغاز جنگ جهانی دوم (۱۳۱۸ش- ۱۹۳۹م) نامگذاری شده است.
وی ادامه داد: دوشنبه ۱۲ شهریور که مصادف با ۲۸ صفر رحلت پیامبر اسلام(ص)(۱۱ ق)، شهادت امام حسن مجتبی(ع)(۵۰ق)، شهادت رئیسعلی دلواری، روز مبارزه با استعمار انگلیس، روز بهورز و سهشنبه ۱۳ شهریورکه مصادف است با ۲۹ صفر روز تعاون و مشارکت، روز بزرگداشت ابوریحان بیرونی، روز نجوم و روز چهارشنبه،۱۴ شهریور که مصادف است با۳۰ صفر شهادت امام رضا(ع)(۲۰۳ق) و شهادت آیت الله قدوسی دادستان کل انقلاب و سرتیپ وحید دستجردی توسط منافقین (۱۳۶۰ش) و پنجشنبه ۱۵ شهریورکه مصادف است با ۱ ربیعالاول هجرت پیامبر اسلام(ص) از مکه به مدینه است.
خطیب نماز جمعه های تودشک کوهپایه به مناسبت سالروز شهادت امام مجتبی (ع)؛ ۲۸ صفر گفت: نگاه راهبردی، نگاه بلندمدت به پدیدهها و اقدامات است. نگاه و تحلیل راهبردی، یعنی برآیند تجمیع و احصاء همه مؤلفههای تحلیلی در راستا و با نخ تسبیح باور به سنتهای الهی، وعدههای الهی و عمل به تکلیف(تعهدات ایمان).
وی ادامه داد: وقتی امام حسن علیه السلام مجبور شدند صلح و آتشبس نمایند، نوع مبارزه را تغییر دادند. چون دیدند یاور و ناصر حسابى ندارد، در میدانِ رویارویى، با معاویه نمیتواند پنجه بیفکند، مبارزه را تمام نکرد، مبارزه را قطع نکرد، جاى مبارزه را عوض کرد. مبارزه را تشکیلاتی، حزبی و مخفی کردند. صلح امامحسن، آغاز مبارزهى مخفى خاندان پیغمبر است با قدرت طاغوتى بنىامیّه. بهمنظور اینکه از یک طرف، طاغوت را ضعیف و رسوا کنند، و از طرف دیگر، جمعیّت خودشان را نیرومند کنند و در یک فرصت مناسب بر او بتازند و او را از بین ببرند.
حجت الاسلام نریمانی تصریح کرد: در نگاه راهبردی است که دشمن اصلی گم نمیشود. در مواجهه با دشمن، هم نباید دشمن اصلی را گم کنیم؛ و هم نباید سطح تقابل و تعامل را گم کنیم؛ و این مستلزم آن است که نگاه راهبردی داشته باشیم.
وی به مناسبت سالروز شهادت امام رضا(ع)؛ آخر ماه صفر گفت: ایران ما، دارای یک هویت دو لایه ملی و اسلامی دارد.اولا به تبعیت هجرت ایشان به ایران، بسیاری از امامزادگان و سادات و همچنین اصحاب و شاگردان مبرز و درجه اول ائمه اطهار علیهم السلام به ایران نقل مکان نمودند و با حضور معنوی و حُسن سلوک خود با مردم، در بسط و گسترش فرهنگ اسلام ناب بسیار اثرگذار بودند. منظور از اسلام ناب، اسلام با قرائت ثقلینی است.ثانیا استقرار مضجع شریف و نورانی حضرت امام رضا علیه السلام در یکی از اقصی نقاط جغرافیایی ایران بزرگ، بین مرزهای جُغراسیاسی(ژئوپلیتیک) و باورهای اراداتمندانه پیوند ایجاد شد؛ و انگیزه حفظ و نگهدای مکان حرم امام رضا علیه السلام در داخل خطه ایران، موجب حفظ و تثبیت تمامیت ارضی سرزمین ایران از عهد صفویه تاکنون گردید.
امام جمعه تودشک به بیانات رهبر معظم انقلاب اسلامی در دیدار با رئیسجمهور و اعضای هیئت دولت چهاردهم اشاره و گفت: از چند جنبه این دیدار حائز نکاتی راهبردی بود. امام خامنهای دولتمردان را به «قدرشناسی فرصت خدمت» فراخواندند و محورهای رویکردی و برنامهای دولت چهاردهم را به این شرح تبیین کردند: ۱- شناسایی و بهرهبرداری از ظرفیتهای انسانی و طبیعی کشور ۲- انتخاب همکارانِ جوان، مؤمن، انقلابی، متعهد و پرانگیزه ۳- حکمرانی خردمندانه با رجوع به کارشناس ۴- حضور در بین مردم و رفتن به سفر استانی ۵- تهیه پیوست_عدالت برای هر قانون و تصمیم مهم دولت ۶- رعایت اولویتها در کارهای زیرساختی (از جمله موضوعاتی چون: انرژی هستهای و کارهای فوری از جمله گرانی و تورم) ۷- حکمرانی قانونمند در فضای مجازی؛ دستیابی به فناوری و لایههای زیرساختی هوش مصنوعی ۸- جدی گرفتن تولید ملی بهعنوان کلید حل مشکلات اقتصادی ۹- علاج پیری زودهنگام جمعیت کشور ۱۰- امید نبستن به دشمن و منتظر موافقت دشمنان نماندن برای برنامهها ۱۱- رسیدگی هر چه بیشتر به معنویت خود در دوران مسئولیت
وی یادآور شد: رهبر انقلاب از ابتدای انتخاب دکتر پزشکیان به ریاست جمهوری کمک به موفقیتِ این دولت را بهعنوان راهبرد اعلام کرده و مورد تأکید قرار دادند و رویدادهای بعدی نیز موید عملیشدن همین نگاه بوده است عدالت جوهره تاکیدات رهبر انقلاب به دولتها می باشد.
حجت الاسلام نریمانی ادامه داد: نخستین دیدار رهبر انقلاب با دولت چهاردهم روز سهشنبه ۶ شهریور در حسینه امام خمینی (ره) برگزار شد. همواره لزوم توجه به عدالت را مورد توجه قرار داده و راهکارهایی نیز در این باره ارائه دادهاند. در ادامه ضمن مرور بیانات رهبر معظم انقلاب در نخستین دیدارها با روسای جمهور و کابینه آنها دستورکارهای ایشان در حوزه عدالت مورد توجه قرار گرفته است.در عدالت عقب افتادیم،توسعه باید با عدالت همراه باشد،توزیعنشدن عادلانه ثروت و درآمد عمومی کشور نمونه بیعدالتی است،عدالت به معنی توزیع فقر نیست،عدالت نیاز واقعی جامعه است،تحقق عدالت نیازی به تکیه بر بیگانه ندارد،قشر محروم در انواع خدمات اولویت باشد
وی بیان داشت: در هفته دولت و شروع به کار دولت چهاردهم که دولت وفاق نام گرفته است انتظار میرود دولت محترم برای تحقق «وفاق ملی» که تاکنون گامهای خوبی را برداشته است، این مسیر را ادامه داده و در تقویت آن بکوشد.لازمه وفاق ملی التزام به محور وفاق یعنی تبعیت از رهبری و قانون اساسی و اسناد بالادستی و سیاستهای کلی نظام جمهوری اسلامی است.
امام جمعه تودشک کوهپیایه گفت: در وفاق ملی سهمخواهی ممنوع است، ملاک شایستهسالاری متعهدانه است.وفاق ملی به معنی پایان دوقطبیسازی، گروهبندی و یارکشی است و به این معنی است که خارج از صفبندیها، فقط میبایست بر خدمت به مردم متمرکز شد.وفاق ملی؛ همدلی و نزدیکشدن دلها به هم برای مسابقه خدمت است. متن ماموریت خدمت است وخدمت. و هر حاشیهای باید فرعی انگاشته شود و فرصت خدمت را از دولتمردان نگیرد.وفاق ملی استفاده از همه ظرفیتها بدون توجه به گرایشهای سیاسی، قومی و مذهبی با شاخص تعهد و تخصص است.وفاق ملی صادقبودن با مردم و همفکری و دستیافتن به بالاترین تفاهم با آنهاست.وفاق ملی آزمون تابآوری ملی و بینالمللی مسئولان است. مردم در این سالها نمره ممتاز تابآوری را گرفتهاند، حالا نوبت مسئولان است.
وی با اشاره به جنگ غزه گفت: بهنظر میآید نتانیاهو عدم دستیابی به اهدافش در نوار غزه را با تشدید خشونت در کرانه باختری جبران میکند. ناکامی اسرائیل در برآورده شدن دو هدف مهمش چون نابودی حماس و کوچ اجباری مردم فلسطین که از ابتدای حملات به غزه بر آن تأکید داشت، سبب اتخاذ تصمیم تداوم جنگ در کرانه باختری شده است، چرا که در هفتههای اخیر حملات مشترک جهاد اسلامی و حماس در کرانه باختری قوت یافته و ضرباتی را به ارتش وارد کرده است. از سویی دیگر گمان میرود که اسرائیل با تشدید حملات در کرانه باختری در تلاش برای بالابردن هزینه حماس در مذاکرات باشد. مذاکراتی که اکنون به رهبری ایالات متحده با درج شرایط جدید و مبهم کردن دائمی بودن آتشبس و عدم عقبنشینی ارتش صهیونیستی از غزه و گذرگاههای حیاتی چون فیلادلفیا و نتساریم، مسیر طولانی را طی میکند
حجت الاسلام نریمانی اظهار داشت: با شروع حملات یمنیها، حملونقل کانتینری از طریق دریای سرخ تقریباً ۹۰ درصد نسبت به سال گذشته کاهش یافته است. در ماه ژوئن، آژانس اطلاعات دفاعی آمریکا (DIA) گزارشی را منتشر کرد که در آن تأثیر حملات حوثیها بر کشتیرانی تجاری در دریای سرخ برجسته شده بود.حوثیها اساساً حملونقل تجاری از طریق یکی از مهمترین نقاط ترانزیت جهان را بستهاند و ایالات متحده نمیتواند کاری در این مورد انجام دهد.
منتشر شده در تاریخ
منتشر شده در 1403/6/17
منتشر شده در 1403/6/17
منتشر شده در 1403/6/16
منتشر شده در 1403/6/14
منتشر شده در 1403/6/14
منتشر شده در 1403/6/14
منتشر شده در 1403/6/14