نوشته شده در
تاریخ: 1402/7/13 کد خبر:
15712718 در دسته
بندی مشروح اخبار نوشته شده توسط توسعه دهنده زمان تقریبی مطالعه: 5 دقیقه
شهرستان شاهینشهر و میمه بعد از کاشان رتبه دوم تولید گل محمدی در استان اصفهان را به خود اختصاص داد
شهرستان شاهینشهر و میمه بعد از کاشان رتبه دوم تولید گل محمدی در استان اصفهان را به خود اختصاص داد
بخشدار میمه گفت: شهرستان شاهینشهر و میمه با بیش از ۳۰۰ هکتار اراضی زیر کشت گل محمدی بعد از شهرستان کاشان رتبه دوم تولید گل محمدی در استان اصفهان را به خود اختصاص داد.
شهرام آذرپی در گفتوگو با پایگاه خبری جویاآنلاین، ضمن قبولی طاعات و عبادات در ماه مبارک رمضان اظهار کرد: برداشت گل از سطح گلستانهای گل محمدی در مناطق گرم استان آغازشده و پیشبینی میشود تا اوایل تیرماه در مناطق سردسیر استان نیز ادامه داشته باشد.
وی با بیان اینکه در ۱۸ شهرستان از ۲۴ شهرستان استان، کشت گل محمدی رواج و درحالتوسعه میباشد که بیشترین سطح زیر کشت گل محمدی به ترتیب در شهرستانهای کاشان (۲۲۴۶ هکتار)، شاهینشهر و میمه (۳۰۰ هکتار)، نطنز (۵۰ هکتار)، اصفهان (۴۵ هکتار)، گلپایگان (۴۵ هکتار)، فریدن (۳۶ هکتار) و سمیرم (۳۲ هکتار) هست، افزود: پیشبینی میشود از این میزان سطح زیر کشت در پایان دوره برداشت، بیش از ۸۱۸۰ تن گلتر برای امورات مختلف از جمله صنعتی و خوراکی به دست آید.
بخشدار میمه ادامه داد: به دلیل اقتصادی بودن تولید گل محمدی، مقاومت گیاه به کمآبی، آفات و امراض، بهطور متوسط هرساله سطح زیر کشت این محصول در استان رو به افزایش بوده بهطوریکه سطح زیر کشت گل محمدی استان در سال ۹۵ نسبت به سال ۹۴ با افزایش ۴۲۵ هکتاری، معادل ۱۹ درصد رشد داشته است.
وی با اشاره به اینکه بیش از ۱۰۰ هکتار از اراضی گلستان میمه به کاشت گل محمدی اختصاصیافته است و کار چیدن گل در ۴۰ هکتار از این اراضی از اواخر اردیبهشتماه امسال آغازشده است، گفت: امروز پنجشنبه ۱۱ خرداد ۱۳۹۶ و در پانزدهمین روز گلچینی و درحالیکه روزهای شور گل و گل انگیزی سپریشده است، بیش از ۹۰۰ کیلوگرم از مزارع زیر کشت گل محمدی در بخش میمه برداشت گردیده است.
آذرپی با بیان اینکه معمولا درختچههای گل محمدی با ۴ ساله شدن دارای بار اقتصادی میشوند و این در حالی است که ۱۰ هکتار از اراضی گلستان در سال ۹۴ و ۳۰ هکتار دیگر از این اراضی در سال ۹۵ غرس گردیدهاند، بیان داشت: بر اساس آخرین آمارهای کارشناسان سازمان جهاد کشاورزی استان اصفهان، شهرستان شاهینشهر و میمه پس از شهرستان کاشان در رتبهی دوم تولید گل محمدی در استان اصفهان قرار دارد.
وی خاطرنشان کرد: در مدت ۱۵ روز گلچینی بیش از ۷۰۰ نفر نیروی انسانی بر اساس میانگین چیدن ۳۰ کیلو گل برای هر نفر در روز را مشغول بکار نموده و حجم نیروی انسانی بهکارگیری شده از آغاز روز گلچینی تا امروز سیر صعودی را نشان میدهد.
بخشدار میمه متوسط تولید گل محمدی در هر هکتار را حدود ۴ تن بیان کرد و گفت: با توجه به شرایط مناسب میمه، نزدیک به ۷ تن محصول در هر هکتار برداشت میشود.
وی افزود: با توجه به فراهم بودن شرایط آب و هوایی، بخش میمه میتواند با افزایش سطح زیر کشت در آینده بهعنوان قطب گل محمدی در کشور مطرح شود.
آذرپی نیز با اشاره به اینکه عدهای از شهروندان میمه، با تأسیس یک تعاونی کشاورزی و یکپارچهسازی اراضی توانستند به تولید انبوه گل محمدی ادامه دهند و دست پیدا کنند، گفت: این شرکت تعاونی هزار و ۳۰۰ نفر عضو دارد؛ و خانوادههای عضو این شرکت تعاونی سالانه بین ۷ تا ۹ میلیون تومان درآمد داشته و ۸۳۰ نفر نیروی بومی در مدت ۳۵ روز از ۱۶۰ هزار نهال، گل برداشت میکنند.
وی با بیان اینکه در مرحله اول حدود ۵۰۰ تن گل از این مزرعهها برداشت و برای فرآوری به شهرهای کاشان و قمصر ارسال میشود، تصریح کرد: برای اجرای این طرح نزدیک به یک میلیارد و ۴۰۰ میلیون تومان هزینه شده است که ۸۵ درصد این مبلغ بهصورت وامهای بلا عوض توسط دولت و ۱۵ درصد آن توسط اعضای شرکت تعاونی فراهم شد است.
انتهای پیام/ج
مرتبط با
جغرافیای ایران با کلید #
ما را دنبال کنید: