گزینه «مقاومت» تنها راحل برنده شدن کشورهای اسلامی در برابر زورگوییهای آمریکاست
به گزارش پایگاه خبری
به گزارش پایگاه خبری صدای جویا از شاهینشهر اصفهان، حجهالاسلام والمسلمین مسعود در خطبههای این هفته نماز جمعه فولادشهر با بیان اینکه در درون همه ما یک جنگ است. اظهار کرد: جنگ بین بُعد معنوی و بُعد مادی.
وی افزود: بهعبارتدیگر جنگی که یکطرف آن، فطرت و عقل و وجدان اخلاقی و طرف مقابل، نفس اماره و هوی و هوس و صفات رذیله قرار دارد. این جنگ، دائمی است. پیغمبر اکرم «صلّیاللهعلیهوآلهوسلّم» نام آن را جهاد اکبر گذاشتهاند.
امامجمعه فولادشهر ادامه داد: وقتی لشکر اسلام پیروز میشدند و از جنگ بر میگشتند، میفرمودند: مرحبا به شما که از جهاد کوچک فارغ شدید، پیروز شدید، اما مواظب جهاد بزرگتر باشید. میگفتند یا رسولالله جهاد بزرگتر چیست؟ میفرمودند: جهاد با نفس. آن بُعد معنوی همیشه با بُعد مادی میجنگد. گاهی این پیروز است گاهی آن پیروز است. اگر کسی بتواند خود را ببرد زیر پرچم خدا، پیروزی همیشگی برای او هست و اما اگر نتواند این کار را بکند و برود زیر پرچم شیطان، بدبختی و گناه همیشه برای او هست.
وی با بیان اینکه قرآن در سوره مبارکه نحل دراینباره میفرماید: اگر بتوانید زیر پرچم خدا بیایید حتماً شیطان درون و شیطان برون با شما کاری ندارد. افزود: در وقتیکه زیر پرچم شیطانید آنوقت است که آن بُعد معنوی مغلوب میشود و انسان در منجلاب گناه میافتد که هم بدبختی دنیا دارد و هم بدبختی آخرت. ابزار آن جبهۀ معنوی نماز است. روزه است. ابزار و اسلحهاش خدمت به خلق خداست. ابزارش عبادت است تا کمکم برسد به مقام یقین. چنانچه ابزار جبهه هوی و هوس و ابزار نفس اماره، ابزار صفات رذیله، متابعت کردن از آنهاست. به قول قرآن، رفتن زیر پرچم شیطان است. آنوقت است که پیروزی برای شیطان حتمی است. آنوقت است که پیروزی برای هوی و هوس، برای نفس اماره و برای صفات رذیله ایجاد میشود.
حجتالاسلام سرافراز با تأکید بر اینکه تقوا نعمت بزرگی است که پروردگار عالم به برخی میدهد. گفت: البته تقوا مراتب دارد. هرکسی بهاندازه تلاشش، هر کسی بهاندازه معرفت دینیاش توانسته است این تقوا را از خدا بگیرد. بهعبارتدیگر توانسته است زیر پرچم خدا برود. باید مواظب باشیم با غفلتها، با گناهها و بالاخره با متابعت از شیطان از زیر پرچم خدا بیرون نیاییم که بدبختی دنیا و آخرت دارد.
وی در خطبه دوم با تبریک و تهنیت حلول ماه شوال المکرم و عید سعید فطر اظهار کرد: مقام معظم رهبری ولی امر مسلمین جهان در مراسم سیامین سالگرد ارتحال امام خمینى (ره) در اجتماع عظیم و پرشور قشرهای مختلف ملت در حرم مطهر امام خمینی رضوانالله علیه، بیشترین محور سخنان خود را به اهمیت مقاومت و دورى از سازش اختصاص دادند.
خطیب نماز جمعههای فولادشهر تصریح کرد: به تعبیر حضرت آقا «مقاومت یعنى انتخاب راه صحیح، آغاز حرکت در این راه، مبارزه با موانع و مشکلات و ادامه راه حق بدون انصراف یا توقف»
وی بیان داشت: از دیدگاه رهبر معظم انقلاب درس و یادگار بزرگ امام خمینى (ره) براى ملت و مسئولان عبارتنداز: «پایه گذارى فکر مقاومت»، «حرکت مقتدرانه و هوشمندانه در این راه» و «گم نکردن هدف».
حجتالاسلام سرافراز عنوان داشت: یکى از اجزاء منطق و اندیشه مقاومت، واقعیت «عقبنشینی دشمن در مقابل مقاومت و ایستادگى» است، بهطوریکه «تسلیم شدن در مقابل دشمن موجب پیشروى او مى شود، اما اگر در مقابل زیاده خواهى و باج خواهى دشمن، مقاومت شود، پیشروى او متوقف خواهد شد، بنابراین از این زاویه نیز «صرفه با مقاومت است» و «تجربه چهلساله جمهورى اسلامى نیز مؤید همین مطلب است.»
وی متذکر شد: به اعتقاد مقام معظم رهبری هدف از مقاومت «رسیدن به نقطه بازدارندگى در عرصه هاى گوناگون اقتصادى، سیاسى، اجتماعى و نظامى» است که حضرت آقا فرمودند: «باید به نقطه اى برسیم که دشمن را از تعرّض به ملت در همه زمینه ها منصرف و ناامید کند» که به حمدالله «امروز در بخش نظامى تا حدود زیادى به این بازدارندگى و تثبیت دستیافتهایم و علت اصرار دشمنان بر مسائل دفاعى و موشکى نیز محروم کردن کشور و ملت از قدرت بازدارندگى است که البته هرگز نخواهند توانست به این هدف دست پیدا کنند.»
امامجمعه فولادشهر گفت: بررسى تنها چند نمونه تاریخى نشاندهنده این است که سازش براى کشورها بسیار پر هزینه و ناکارآمد بوده است: در دوران رژیم پهلوى این مسأله کاملاً صدق مى کند. این رژیم براى رفتار سیاسى خود در عرصه منطقه اى و جهانى سرسپردگى کامل به آمریکا را انتخاب کرد. در واقع تصوّر در این رژیم این بود که با تسلیم شدن مطلق در برابر آمریکا مى توان استقلال کشور را حفظ کرد و در عرصه منطقه اى نیز تأثیرگذارى داشت.
وی ادامه داد: اما نتیجه این شد که هم ثروتهاى داخلى توسط آمریکا به غارت رفت و هم عزت ملى و اقتدار کشور نیز کاملاً از بین رفت بهگونهای که آمریکایىها با برخوردارى از حق مصونیت، موسوم به کاپیتولاسیون عملاً قادر به انجام هر کارى بدون هراس از پیگیرى قضایى بودند. درنتیجه رژیم پهلوى هم در عرصه داخلى مشروعیت خود را کاملاً از دست داد و هم در عرصه خارجى و منطقه اى نیز نتوانست به عنوان کشورى تأثیرگذار و صاحب نقش خود را نهادینه کند. به همین دلیل با شروع انقلاب اسلامى مردم بهسرعت بساط این رژیم را برچیدند.
حجتالاسلام سرافراز خاطرنشان کرد: نمونه دیگر کشور عربستان است. این کشور به صورت مطلق روش تسلیم در برابر آمریکا را براى بقا و ادامه فعالیت سیاسى خود انتخاب کرده است. عربستان با خرید میلیاردها دلار سلاح از آمریکا که تنها در یک توافق، قرارداد ۱۱۰ میلیارد دلارى با ترامپ امضا شد سعى کرده است که تا رضایت واشنگتن را در جهت بقاى آل سعود کسب کند.
وی گفت: ترامپ اخیراً اشاره کرد که در یک توافق با عربستان بهراحتی توانسته ۴۵۰ میلیارد دلار از آل سعود اخاذى کند؛ اما نتیجه این باج دادنها این شده که اکنون آل سعود به روش هاى مختلف توسط آمریکا تحقیر مى شود و حتى ترامپ اعلام کرد که عربستان براى ما گاو شیرده است که هر وقت بخواهیم از آن طلا و دلار مى دوشیم و هر وقت شیرش تمام شد آن را سر مى بُریم. علاوه بر این، عربستان اکنون به درجه اى از وابستگى رسیده است که باید هزینه سیاستهاى آمریکا در غرب آسیا مانند طرح شوم معامله قرن در مورد فلسطین را نیز بپردازد.
امامجمعه فولادشهر تصریح کرد: یکى دیگر از نمونههاى عقبنشینى و سازش در برابر زورگویان و متجاوزان، سازش «یاسر عرفات» رئیس جنبش آزادیبخش فلسطین با رژیم صهیونیستى در سال ۱۹۸۸ است که این سازش کمکى به بهبود شرایط فلسطینیان نکرد و حتى موجب شد که این رژیم در اقدامات خود علیه فلسطینىها گستاختر شود.
وی با بیان اینکه کشور مصر نیز ازجمله کشورهاى تأثیرگذار در جهان عرب بود، یادآور شد: اما از دورانى که انور سادات رئیسجمهور اسبق مصر توافقنامه صلح کمپ دیوید را با اسرائیل امضا کرد و پس از او حسنى مبارک دیکتاتور برکنار شده مصر راه سازش و تسلیم در برابر استکبار جهانى را در پیش گرفت مصر به یک کشور وابسته و منفعل تبدیل شد بهگونهای که اگر آمریکا کمک هاى اقتصادى خود به مصر را قطع مى کرد این کشور در یک بحران بزرگ اقتصادى فرو میرفت.
حجتالاسلام سرافراز در ادامه گفت: نتیجه این مسئله نیز انقلاب ۲۰۱۱ و برکنارى حسنی مبارک بود که البته آمریکا با کودتایى در سال ۲۰۱۳ محمد مرسى رئیسجمهور قانونى مصر را از قدرت برکنار و بار دیگر حکومتنظامیان را بر مصر حاکم کرد. نتیجه این امر این شده که مصر در تمام سیاست هاى خود با آمریکا همراه شده و نتیجه دورى این کشور از دکترین مقاومت این شده که دیگر مصر را به عنوان یک کشور مقتدر و با نفوذ بالاى سیاسى – نظامى در جهان عرب نمىشناسند و مردم مصر در وضعیت فقر ناامنى به سر مىبرند. تشکیلات خود گردان فلسطین نیز در چند دهه اخیر با اتخاذ سیاست سازش و دورى گزیدن از مقاومت در برابر اسرائیل تبدیل به بزرگترین بازنده معادلات فلسطین شده است.
وی اظهار داشت: تجربه دیگرى که در منطقه نشان مى دهد، هزینه سازش بیشتر از مقاومت است، موضوع اعتماد «معمَّر قذافى» رهبر لیبى به آمریکایى ها در بحث هسته اى بود که در نهایت منجر به بر چیده شدن تأسیسات هسته اى و موشک هاى بالستیک این کشور و حتى سرنگونی حکومت قذافى و هلاکت وى شد؛ لذا مى بینیم که عقب نشینى لیبى در مقابل زورگویى هاى آمریکا نه تنها موجب لغو تحریم هاى اِعمالى علیه این کشور نشد، بلکه میلیاردها دلار غرامت بر لیبى تحمیل کرد.
امامجمعه فولادشهر تأکید کرد: در مورد ایران نیز دقیقاً همین مسأله اتفاق افتاده است؛ زیرا هر جا که ایستادگى کردیم، موفقیت و پیشرفت نصیب ما شده است و هر جا که بر اساس میل طرف مقابل حرکت کردیم، ضربه خوردیم. بهعنوانمثال در مسئله برجام با وجود هشدارهاى مکرر رهبر معظم انقلاب در مورد عدم اعتماد به آمریکا، دولت اصرار به مذاکره داشت و در این مسیر امتیازاتى به دشمن واگذار شد؛ اما نتیجه این مسأله نقض عهد آمریکا و خروج این کشور از برجام بود که خسارت هاى زیادى متوجه کشور شد.
وی در ادامه افزود: در شرایط کنونى نیز آمریکا به روش هاى مختلف درخواست مذاکره با ایران را دارد. از دادن شماره تلفن به ایران تا عقبنشینی از شروط ۱۲ گانه و عقبنشینی ناوهاى آمریکا از خلیجفارس تنها چند نمونه از رفتارهاى آمریکا براى انجام مذاکره مجدد با ایران بوده است.
حجتالاسلام سرافراز تأکید کرد: اما بررسى تاریخ نشاندهنده این است که آمریکا با فریب و خدعهی مذاکره، به دنبال محقق کردن سیاست فشار حداکثرى خود است. در واقع مىتوان نتیجه گرفت که کشورهاى منطقه هر زمان در برابر آمریکا و دیگر مستکبران سیاست مقاومت را انتخاب کرده اند در طول زمان و با وجود سختى هاى زیاد برنده مبارزه بودهاند اما حتى یک نمونه کشور اسلامى وجود ندارد که توانسته باشد با اتخاذ سیاست سازش و دورى کردن از مقاومت به نتیجه رسیده باشد.
وی گفت: رهبر معظم انقلاب اسلامى در ۱۴ خرداد سال ۹۶ فرمودند: «برخى مى گویند چالش با قدرتها هزینه دارد، بله هزینه دارد؛ اما سازش هم هزینه دارد. منتهی چالش اگر با منطق و اعتمادبهنفس باشد، هزینه اش کمتر از سازش است.»
انتهای پیام/ج