اگر آمریکا و ایادی او دست از پا خطا کنند خلیجفارس را به گورستان ناوهای آنها تبدیل خواهیم کرد
به گزارش پایگاه خبری
به گزارش پایگاه خبری صدای جویا از اصفهان، حجهالاسلام والمسلمین مسعود سرافراز در خطبههای این هفته نماز جمعه فولادشهر در ادامهی بحث تقوا، اظهار کرد: قرآن به ما دستور میدهد که ارتباط شما در اجتماع باید مبتنی بر «تقوا» باشد.
وی افزود: خداوند متعال در سوره آل عمران/ آیه شریفه ۲۰۰، میفرمایید؛ شما اهل ایمان با یکدیگر ارتباط برقرار کنید ولی در ارتباط با یکدیگر تقوای الهی را پیشه کنید؛ یعنی ارتباط شما باید مبتنی بر «تقوا» باشد؛ و در آیه دیگری میفرماید: «تَعَاوَنُوا عَلَی البِرِّ وَ التَّقوی» (سوره مائده/ آیه ۲)، «شما در راه بر و نیکی و تقوا باید با یکدیگر تعاون داشته باشید».
امامجمعه فولادشهر ادامه داد: اگر تعاونی تشکیل میدهید، اگر موسسهای ایجاد میکنید و اگر همدستی و مشارکتی با هم دارید باید بر اساس تقوا باشد. نکند برای گناهی با یکدیگر همدست شوید!
وی با بیان اینکه آیات دیگر قرآن میفرمایید؛ تقوای الهی را پیشه کنید. مبادا چند نفر با هم همدست شوند که حرمت کسی را ضایع کنند! یا دو نفر با هم تعاون کنند که یک نفر را از حیثیت بی ندازند! یا از نظر شغلی به او ضربه بزنند یا در محیط کار آبرویش را ببرند! در تمام این ارتباطات و فعالیتهایی که انجام میدهید، در روابطی که با یکدیگر برقرار میکنید چه در خانواده و چه در جامعه حتماً خدا را در نظر بگیرید. «اتقوا الله».
حجتالاسلام سرافراز تصریح کرد: در قرآن کریم پنجاهوپنج بار لفظ «اتقوا الله» به کار برده شده است؛ یعنی انسان باید در همه امور زندگی مراقب خدا باشد. اگر ما مراقب و به یاد خدا بودیم خدا هم مراقب ما خواهد بود. «فَاذکُرُونی أَذکُرکُم» (سوره بقره / آیه ۱۵۲)، «شما به یاد من باشید من به یاد شما هستم».
وی ادامه داد: یعنی یقین بدانید اگر ما یکقدم بهطرف او برویم لطف او ده قدم بهسوی ما خواهد آمد. خداوند در مقابل «تقوا» به انسان مؤمن جایزه میدهد. جایزه تقوا نور قلب است، جایزه تقوا ایمان بالاتر است، جایزه تقوا شرح صدر است.
خطیب نماز جمعههای فولادشهر تصریح کرد: خداوند درباره اصحاب کهف میفرماید: «إِنَّهُم فِتیَهٌ آمَنوا بِرَبِّهِم وَ زِدنَاهُم هُدًی وَ رَبَطنَا عَلَی قُلُوبِهِم إِذ قَامُوا فَقَالُوا رَبُّنا رَبُّ السَّمَواتِ وَ الاَرضِ» (سوره کهف/ آیه ۱۴-۱۳)، آنان جوانانی بودند که به پروردگار خود ایمان آوردند و ما هم بر هدایت ایشان افزودیم و آنگاهکه به پا خاستند و گفتند پروردگار ما پروردگار آسمانها و زمین است، با قلب شان ارتباط برقرار کردیم.
امامجمعه فولادشهر بیان داشت: مورد دیگری که در آن تقوا مطرح است دوستی و در ارتباط با دیگران است. قرآن کریم به ما دستور میدهد: «یَاأیُّهَاالَّذِینَ آمَنُوا لا تَتَّخِذُوا الَّذِینَ اتَّخَذُوا دِینَکُم هُزُوًا وَ لَعِبًا مِّنَ الَّذِینَ أُوتُواالکِتَابَ مِن قَبلِکُم وَالکُفَّارَ أَولِیَاءَ وَ اتَّقُوا اللهَ إِن کُنتُم مُؤمِنیِنَ» (سوره مائده / آیه ۵۷)، «مراقب باشید با کسانی که دین شما را به مسخره میگیرند ارتباط دوستی برقرار نکنید و در این رابطه، تقوا داشته باشید» و برعکس به ما دستور میدهد که با اولیاء خدا و با کسانی که خداوند، آنها را بهعنوان سرپرست به شما معرفی کرده است حتماً ارتباط تنگاتنگ داشته باشید و در این رابطه هم دستور تقوا میدهد: «یَا ایُّهَا الَّذینَ آمَنوا اتَّقُوا اللهَ وَ کونُوا مَعَ الصَّادِقینَ» (سوره توبه / آیه ۱۱۹)، «ای اهل ایمان تقوا پیشه کنید و همراه با صادقین باشید» و این مسئله از ولایت اجتماعی تا دوستیهای فردی همه را شامل میشود و بهخصوص این مسأله برای جوانان بسیار حائز اهمیت است که در مسیر دوستی، تقوای الهی را مدنظر قرار دهند و با کسی دوستی کنند که در مسیر تقوا کمک و یاور آنها باشد.
وی با بیان اینکه رعایت حرمت ماه مبارک رمضان از مصادیق مهم تقوای الهی است. بیان داشت: در این خصوص باید عرض کنیم این ماه احترام ویژه دارد و نباید اجازه دهیم حرمت این ماه عزیز شکسته شود.
حجتالاسلام سرافراز اضافه کرد: بر اساس احکام نورانى اسلام، برخى افراد مانند مسافران، بیماران و غیره از روزهداری معاف هستند، لیکن لازم است تمام کسانی که عذر شرعى دارند، از خوردن، آشامیدن و استعمال دخانیات در ملأ عام خوددارى کنند.
وی ادامه داد: هرچند مَحاکم قضایى و دستگاه انتظامی روزهخواری علنى را جرم و مورد پیگرد قانونى قرار مى دهند، اما وجود این قانون، دلیل نمىشود که ما بهعنوان شهروندان جامعه دینی، نسبت به پدیده ناهنجار تظاهر به روزه خوارى بى تفاوت باشیم و براى پاسداشت احترام ماه میهمانى خدا دغدغه نداشته باشیم.
خطیب نماز جمعههای فولادشهر متذکر شد: در فرهنگ متعالى اسلام، همه افراد جامعه علاوه بر تکالیف فردى، داراى مسؤولیتهایى اجتماعى نیز هستند و این فرمایش مشهور پیامبر اعظم (ص) که «کُلُّکُمْ راعٍ، وَ کُلُکُمْ مَسْئُولٌ عَنْ رَعِیتِهِ» (بحارالانوار، ج۷۲، ص۳۸) ناظر به لزوم داشتن احساس مسؤولیت جمعى است. خداوند به همگان توفیق شناخت وظیفه و عمل به وظیفه عنایت بفرماید.
وی گفت: اما در حوزه موضوعات و مسائل داخلى گریزی به برجام بزنیم. برجام در بندهاى ۲۶ و ۳۶ به کشورمان حق داده است که اگر طرف مقابل، تعهد خود را نقض کرد، جمهورى اسلامى ایران نیز تعهدات برجامى خود را به صورت کلى یا جزئى انجام ندهد.
حجتالاسلام سرافراز بیان داشت: از بُعد فنی، دو گام مطرحشده است. گام اول که توقّف فروش اورانیوم غنیسازی شده و فروش آبسنگین است که اساساً از چند روز قبل توسط آمریکا منع شده بود و ارزش عملی خاصی ندارد و صرفاً میتواند بیانگر تصمیم و اراده ایران برای عبور از تعهدات یکطرفه برجامی باشد.
وی با بیان اینکه تصمیم اصلی در گام دوم نهفته است. تأکید کرد: یعنی اعلام تهدید و تعیین ضربالاجل توسط شورای عالی امنیت ملی ایران مبنی بر آغاز غنیسازی بالای ۶۷/۳ درصد پس از ۶۰ روز.
امامجمعه فولادشهر تصریح کرد: این تصمیم از اهمیتی بالا و چند جانبه برخوردار است و در واقع گام عملی، واقعی و مؤثر جمهوری اسلامی ایران در مقابله با اقدامات تهاجمی آمریکا و انفعال اروپا بهحساب میآید؛ و در صورتى که اتحادیه اروپا (خصوصاً سه کشور اروپایى) بخواهد با چراغ سبز آمریکا پرونده ایران را به شوراى امنیت سازمان ملل بکشاند جمهوری اسلامی ایران اقدامات سختى را در مقابل واشنگتن و (سه کشور انگلیس، فرانسه و آلمان) صورت خواهد داد.
وی گفت: اقدامات اخیر جمهورى اسلامى ایران، داراى مستندى کاملاً حقوقى (طبق سند برجام) بوده و هیچ مغایرتى با متن توافق هسته اى ندارد. هماکنون سه کشور اروپایى در مقابل انتخابى بزرگ قرار گرفته اند. آنها باید میان ادامه همراهى با کاخ سفید و حفظ منافع ایران مطابق توافق هستهای، صرفاً یک گزینه را انتخاب کنند.
حجتالاسلام سرافراز تأکید کرد: بدون شک درصورتیکه طرف اروپایى طى ۶۰ روز آتى اقدامى فورى، عملیاتى، تضمینشده و قاطعانه در راستاى حفظ منافع ایران در برجام صورت ندهد، جایى براى مصالحه با آنها از سوى جمهورى اسلامى ایران باقى نخواهد ماند و اگر آمریکا و ایادی آنها دست از پا خطا کنند خلیجفارس را به گورستان ناوهای آمریکایی تبدیل خواهیم کرد.
امامجمعه فولادشهر ادامه داد: در حوزه مسائل اقتصادى به دو موضوع اشاره میکنم: در سال جارى مقام معظم رهبرى شعار سال را در راستاى گسترش و رونق تولید نامگذاری فرمودند که علت آن نقش تولید در کانون مسائل اقتصادى است.
وی بیان داشت: اقتصاد مانند زنجیرى است که عوامل متعددى در آن نقش داشته و به هم اتصال دارند و اگر در یکى از این عوامل، ضعف داشته باشیم، بهتبع نوسانات آن، تأثیرات بسزایى در دیگر عوامل مىگذارد.
حجتالاسلام سرافراز با بیان اینکه اولین عامل که پیشنیاز دیگر عوامل هم محسوب مى گردد، تولید داخلى هست. گفت: چرا رونق تولید؟ با بررسى روند بازار مىتوان به این نتیجه رسید که مسائل اقتصادى سال ۹۸ در ادامه مشکلات سال ۹۷ قرار دارد و همان وضعیت در حال اتفاق افتادن است.
وی خاطرنشان ساخت: طبق نظر کارشناسان اقتصادى اگر اوضاع اقتصادى کشور به این نحو پیش برود، رکود سنگینى به دلیل عدم اطمینان تولیدکنندگان، آنهم به دلیل نوسانات ارزى در اقتصاد کشور حاکم مى گردد.
وی عنوان داشت: با توجه به این روند اقتصادى، در ماه هاى نهچندان دور با تورم بالایى روبهرو خواهیم شد و بازار دچار هرج و مرج اقتصادى مى گردد و پیامدهاى نابسامانى را در پى خواهد داشت.
خطیب نماز جمعههای فولادشهر در ادامه بیان داشت: مهمترین پیامد بى ثباتى و هرج و مرج اقتصادى، عدم اطمینان تولید کنندگان مى باشد که این امر در نهایت منجر به کاهش تولید داخلى مى گردد؛ بنابر این تنها راه برون رفت از شرایط فعلى؛ افزایش قدرت تولید مى باشد.
وی تأکید کرد: به صورت زنجیرهاى با افزایش تولید، افزایش شغل، افزایش درآمد، افزایش صادرات، افزایش ارز از خارج به داخل و در نهایت با افزایش ارز؛ ثبات اقتصادى به دست مى آید.
حجتالاسلام سرافراز تصریح کرد: موضوع دوم، اجاره مسکن افسار گسیخته در کشور است. مسأله افزایش قیمت ها در یک سال گذشته فشار بسیار زیادى بر قشر متوسط و ضعیف جامعه وارد کرده است. افزایش بسیار زیاد قیمت هاى اقلامى که براى زندگى مردم ضرورى هستند موجب افزایش فشار زندگى مردم شده است. افزایش قیمت مسکن و در نتیجه آن افزایش قیمت اجارهبهای مسکن از مهم ترین این موارد است؛ که این افزایش اجارهبها اثر جدى و مخرب بر خانواده خواهد داشت. آسیب هاى فرهنگى را به دنبال خواهد داشت و خانواده را با مشکلات و چالش هاى خاصى روبه رو مى کند. سبب افزایش فشار روحى و روانى بر خانواده خواهد شد. اثر مستقیم بر افزایش شکاف طبقاتى در جامعه خواهد داشت و اینیکی از مصادیق آشکار بیعدالتی در جامعه است.
وی تأکید کرد: خانواده بدون یک مسکن مناسب، مشکلات بسیار زیادى خواهد داشت. از وظایف حاکمیت اسلامى است که مسکن مناسب براى خانواده ها ایجاد کند و مراقب باشد تا آنها به این نیاز مهم دسترسى داشته باشند.
امامجمعه فولادشهر ادامه داد: متأسفانه در یک سال گذشته بر اساس آمار رسمى بانک مرکزى و مرکز ملى آمار، قیمت هاى مسکن به طور متوسط حدود دو برابر شده است و در بعضى نقاط چند برابر شده است.
وی متذکر شد: ضرر اصلى در این افزایش قیمت، متوجه خانواده هاى مستأجر است. بخش زیادى از خانوادهها در شهرهاى بزرگ مستأجر هستند. با افزایش قیمت اجارهبها، خانواده ها باید بخش بیشترى از درآمد خودشان را براى مسکن هزینه کنند. هزینه مسکن در حدود ۴۰ درصد سبد هزینه خانواده را شکل مى دهد و باید مسئولان به این مهم توجه کنند؛ اما سؤال اینجاست که آیا دولت مى تواند براى کاهش این فشارها بر خانواده هاى شهرى کارى انجام دهد؟
خطیب نماز جمعههای فولادشهر ادامه داد: اول؛ باید با وضع مالیات بر سوداگرى مسکن، جلوى رشد قیمت مسکن را سد کرد. متأسفانه على رغم آنکه در سال گذشته نمایندگان مجلس تلاش هایى براى تصویب قانون فوق نمودند اما با دخالت دولت این کار متوقف شد. دوم؛ باید مالیات بر خانه هاى خالى که قانون آن از سال ۹۳ وجود دارد، اما مورد بى توجهى و غفلت مسئولان بوده است، اجرا شود تا «احتکار مسکن» پایان پیدا کند.
وی ابراز داشت: در کشور نزدیک به دو و نیم میلیون واحد مسکونى خالى است. دلیل آن نیز نگاه سرمایه اى و سوداگرانه مالکان این واحدها به مسکن بوده و براى کسب سود بیشتر، حاضر به ارائه واحدهاى خالى خود به بازار نیستند.
حجتالاسلام سرافراز تأکید کرد: اگر این قانون اجرایى شود موجب خواهد شد تا دارندگان خانه هاى خالى در کوتاهترین زمان، واحد مسکونى خود را به بازار مسکن عرضه کنند و این سبب خواهد شد که با افزایش عرضه مسکن، قیمت اجارهبها و مسکن در بازار کاهش یابد.
وی اضافه کرد: سوم؛ هرچه سریعتر باید مسکن هاى مهر آماده و تحویل داده شود. این باید یک مطالبه عمومى از مسئولان باشد. چون تکمیل واحدهاى مسکن مهر باعث مى شود تقاضا در بخش اجارهبهای مسکن کاهشیافته و به طور طبیعى سبب کاهش قیمت در بخش اجاره خواهد شد.
امامجمعه فولادشهر خاطرنشان ساخت: هفتم ماه مبارک رمضان مصادف است با وفات حضرت ابوطالب عمو و حامی بزرگ پیامبر اکرم (ص) در مکّه بنا به روایتی (۱۰ بعثت) و دهم ماه مبارک رمضان هم بنا به روایتی (۱۰ بعثت) مصادف با سالروز رحلت همسر بزرگوار و با وفای رسول گرامى اسلام (ص) حضرت خدیجه کبرى (س) است. اولین بانویى که به دعوت پیامبر اسلام (ص) پاسخ گفت و از همان اولین روزهاى قبول این دعوت تا آخرین لحظات عمر خویش، خالصانه و عاشقانه و با تمام هستى و دارایى خویش پیامبر خدا را چه در زندگى شخصى و چه در عرصه انجام رسالت، یارى نمود.
وی یادآور شد: آن دو بزرگوار تأثیر بسیار زیادى در زندگى حضرت رسول (ص) و نیز حوادث تاریخى اسلام به ویژه در سالهاى آغازین سخت و دشوار شروع رسالت داشتند. به همین دلیل نقش و جایگاه والا و مؤثرى در اسلام داشتند و داغ فراق آنها بر پیامبر اکرم (ص) بسیار سخت و سنگین بود لذا آن سال عامُ الحُزن نامیده شد.
انتهای پیام/ج