به گزارش جویا به نقل از فارس علی پارسا ظهر امروز در کنفرانس علمی یک روزه روشهای پیشگیری از سرطان پستان از منظر طب تلفیقی اظهار کرد: هدف اصلی از برگزاری این کنفرانس این بود که یکی از دلایل اصلی مرگ و میر در کشور، سرطان است.
وی با بیان اینکه بعد از بیماریهای قلبی و عروقی، سرطان به عنوان دومین دلیل مرگ و میر در کشور است، افزود: ۴۶ درصد عوامل مرگ و میر بیماریهای قلبی عروقی و نزدیک به ۱۵ درصد دیگر در حوزه سرطانها هستند.
مدیر شبکه بهداشت و درمان شاهینشهر و میمه با بیان اینکه در آقایان سرطانهای گوارشی و پروستات شایعترینها هستند و در خانمها سرطان پستان، ادامه داد: بر اساس آخرین نظرسنجیهای کارشناسی در کشور ما تا سال ۲۰۱۰ نزدیک به ۷۶ درصد علل و عوامل مرگ و میر در حوزه بیماریهای غیر واگیر بوده است.
وی بیان داشت: دلیلهای خطر زیادی در ایجاد بیماریهای قلبی و عروقی و سرطانها و سایر بیماریهای غیر واگیر نقش داشتهاند که عبارت از نداشتن یک رژیم غذایی سالم، فشارخون بالا، چاقی، کمتحرکی، آلودگی هوا، مصرف سیگار و الکل است.
پارسا با بیان اینکه بیماریهای غیر واگیر در کل دنیا به خصوص در کشور ایران ۲۰ درصد افزایش پیدا کردهاند، تصریح کرد: به همین دلیل سازمان بهداشت جهانی بستهای را به نام PEN به تمامی کشورهای جهان معرفی کرده که به معنی بسته اساسی برای پیشگیری از بیماریهای غیر واگیر است.
وی با بیان اینکه بسته پیشنهادی PEN در کشور ایران تحت عنوان IRAPEN است و تاکنون در ۴ شهرستان کشور از جمله شهرضا به صورت آزمایشی اجرا شده، اظهار کرد: طبق آخرین بررسیهای صورت گرفته توسط دانشگاه علوم پزشکی استان اصفهان به زودی طرح ملی IRAPEN در کل شهرستانهای استان اصفهان عملیاتی میشود.
مدیر شبکه بهداشت و درمان شاهینشهر و میمه اظهار کرد: چهار بیماری اصلی غیر واگیر هدف اصلی طرح ملی IRAPEN هستند که عبارت از بیمارهای قلبی و عروقی، سرطان، دیابت و بیمارهای تنفسی هستند و چهار عامل اصلی ایجاد این بیماریها شامل رژیم غذایی نامناسب، کمتحرکی، دخانیات و الکل که در همه آنها مشترک است را غربالگری میکنند.
وی در ادامه با بیان اینکه در طرح ملی IRAPEN افراد جامعه به ۳ دسته بیمار، در معرض بیماری و سالم تقسیمبندی میشوند، تأکید کرد: برنامهریزی شده است که کلیه مراکز بهداشتی و درمانی کشور و حتی استان اصفهان در این طرح تمامی تستها را به صورت سریع و کاملا رایگان برای مردم صورت پذیرد.
پارسا به اجرای خوب طرح تحول سلامت در سال ۱۳۹۳ در شهرستان شاهینشهر و میمه نیز اشاره داشت و گفت: این طرح با چند رویکرد و برنامه از جمله ۱۱ بسته خدمتی فعالیت خود را ادامه داد.
وی با بیان اینکه مراکز بهداشتی و درمانی شاهینشهر و میمه به مراکز سلامت ارتقا پیدا کرده است، تصریح کرد: قبلا در مراکز بهداشتی کارشناس سلامت، بهداشت روحی و روانی و تغذیه و پرستاری وجود نداشت اما امروزه شاهد حضور اینگونه کارشناسان در مراکز بهداشتی و درمانی هستیم.
مدیر شبکه بهداشت و درمان شاهینشهر و میمه یادآور شد: هم اکنون برای هر شهروند شاهینشهر و میمه که به مراکز بهداشتی و درمانی سطح شهرستان مراجعه میکنند، پرونده الکترونیکی سلامت (سامانه سیب) تشکیل خواهد شد.
وی به آخرین اقدامات درمانی و بهداشتی در بخش میمه نیز اشاره داشت و گفت: در بخش میمه نزدیک به ۲۰ هزار نفر جمعیت ساکن هستند به همین علت ۳ مرکز بهداشتی و درمانی در شهرهای میمه، وزوان و لای بید این بخش بهاضافه خانههای بهداشت تحت پوشش این مراکز بهداشتی و درمانی فعالاند که در تمامی آنها پزشک خانواده مستقر است.
پارسا تأکید کرد: همه مردم بخش میمه نیز میتوانند با دست در داشتن دفترچه بیمه درمانی خود به این مراکز بهداشتی و درمانی مراجعه و بهصورت کاملاً رایگان از خدمات بهداشتی و درمانی آنها استفاده کنند.
انتهای پیام/
http://sedayejoya.ir/?p=11148
نظرات